Banner 980x90

Radio Valmiera "Akustiskajā Ceturtdienā" viesosies grupa "Karmafree"

Šīs nedēļas Akustiskajā Ceturtdienā 25.oktobrī uzņemsim live looping grupu Karmafree, kas ir vieni no retajiem sava žanra pārstāvjiem Latvijā un pirmie, kas dzīvajā šādu mūziku spēlēs Radio Valmiera ēterā. Live looping ir mūziķu performance izmantojot cilpmašīnas – uzstājoties, mūziķis ieraksta dažādas frāzes, izveidojot sava veida dzīvo pavadījumu tādā veidā izveidojot pilnas grupas skanējumu.

Kā tas izklausīsies radio viļņos, dzirdēsim jau šo ceturtdien, plkst.20.00, mūsu mājas lapā varēs arī redzēt, kā tas izskatīsies. Video tiešraide: www.radiovalmiera.lv   

Karmafree sastāvā ir divi talantīgi, daudzpusīgi un meistarīgi mūziķi. Vokāliste Māra grupā pilda arī bekvokālistes un ritma funkcijas, savukārt basģitārists Dmitrijs veic arī ģitārista un perkusionista pienākumus. Jāatzīmē, ka ritms grupas pavadījumā tiek radīts ar beatbox palīdzību - acapella iedziedot bungām raksturīgas skaņas (zināmākie piemēri Latvijā – PeR un Cosmoss).

Līdz šai dienai Karmafree laiduši klajā piecus singlus, kas skanējuši vairākās Latvijas radiostacijās: Life, Heavenly, Give It To Me Raw, Make Love (sadarbībā ar producentu apvienību Do Studija) un Lodziņš (Labvēlīgā Tipa dziesmas kaverversija, iekļuvusi arī vairāku radio aktīvajā rotācijā). Dziesmai Fresh Millionaire izdots arī mūzikas video.

Karmafree ir uzstājušies dažādos koncertos visā Latvijā un daudzviet britu salās, piemēram, lielākajā Anglijas dub un reggae festivālā One Love, kā arī Rhythm Of London festivāla ietvaros. Par grupas radošo darbību un privāto dzīvi ir uzņemta dokumentālā īsfilma Harmonija.

Grupai raksturīgs īpatnējs skanējums un daudziem Radio Valmiera klausītājiem tas būs jaunums. Māra un Dmitrijs Karmafree dziesmās caur savu personīgo piemēru pauž diezgan spēcīgu vēstījumu, aicinot pārdomāt dzīves vērtības, novērtēt visu skaisto, iedvesmo atrast pašam sevi un dzīvot harmonijā ar visu pasauli.

Kopīgiem spēkiem iedvesmosimies jau šajā ceturtdienā sākot no plkst.20.00; Karmafree stāstus papildināsim ar krietnu devu labas mūzikas akustiskās skaņās un kas to zina – varbūt galvenais stāstnieks būs tieši mūzika? Tiekamies Akustiskajā Ceturtdienā jau 25.oktobrī!

Vairāk par grupu: http://draugiem.lv/karmafree/    

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)