Banner 980x90

"ZZK/Cēsis" braucējs Blūms iekļūst trijniekā spēcīgajās Igaunijas MTB sacensībās

Publicitātes foto
Publicitātes foto
 Nedēļas nogalē Igaunijas slēpošanas centrā Joulumē notikušajā priekšpēdējā septītajā posmā mūsu ziemeļu kaimiņvalsts lielākajā kalnu divriteņu MTB seriālā "Hawaii Express Estonia cup" 62km maratona distancē 545 dalībnieku vidū, piekāpjoties tikai igaunim Pēterim Tarvisam, bet trešajā vietā atstājot Rio Olimpiskajās spēlēs grupas braucienā 9.vietas un pagājušajā gadā "Giro d’Italia" kopvērtējumā 13.vietas ieguvēju Tanelu Kangertu no Igaunijas, otro vietu izcīnīja šī gada Latvijas čempions MTB krosā un Pasaules kausa posmā desmitniekā tikušais Mārtiņš Blūms no "ZZK". Sešinieku noslēdza vēl viens "ZZK" komandas dalībnieks Ivars Prokofjevs. 

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē ZZK pārstāvis Ivars Bācis, Latvijas pārstāvji ziemeļu kaimiņu lielākajā MTB seriālā šajā sezonā jau bija izcēlušies, Sorokinam (Rietumu-Delfin) izcīnot divas uzvaras, M.Blūmam vienu, bet A.Pētersonam (ZZK) vienreiz finišējot otrajam, līdz ar to mūsējie arī šoreiz pieskaitīti uzvaras un godalgoto vietu pretendentiem 62km maratona distancē, kas bija izveidota salīdzinoši sarežģītā trasē pa meža takām, ar kāpumiem un nobraucieniem, kā arī daudziem asiem pagriezieniem. 

Pēc 10km abi "ZZK" līderi A.Pētersons un M.Blūms kopā ar igauņiem Pēteri Tarvisu un Tarelu Kangertu atrāvās no pamatgrupas. Pēc dažiem kilometriem šis līderu kvartets sadalījās, Blūmam un Kangertam izraujoties priekšā. Pēc 20km Blūms ar pārdesmit sekunžu pārsvaru izvirzījās vadībā, bet pēc pusdistances Eiropas čempionāta 12.vietas ieguvējs MTB krosā U23 grupā no "ZZK" tika noķerts. Turpinājumā Latvijas čempionam MTB maratonā A.Pētersonam spēki gāja mazumā un viņš sāka pamazām atkrist, līdz ar to komandas biedrs Blūms palika viens pats ar diviem igauņiem, šim līderu trio tad arī sadalot godalgotās vietas. 

Aptuveni 12km līdz finišam pēc Blūma pieļautās kļūdas smilšu posmā vadībā izvirzījās un pārsvaru ar katru kilometru palielināja P.Tarviss, bet tikmēr "Vuelta Espanja" posma uzvarētājs Kangerts pamazām atpalika. Šādā secībā vadošais trijnieks tad arī nobrauca līdz beigām, Pēterim Tarvisam uzrādot laiku 2:23:21 un tiekot pie uzvaras. Nepilnas divas minūtes (1:49) vēlāk finišēja Blūms, esot labākajam no U23 grupas braucējiem un iekļūstot trijniekā MTB sacensībās jau astoto nedēļas nogali pēc kārtas. Pusminūti mūsējam piekāpās un trijnieku noslēdza Tarels Kangerts, kurš visās trijās lielajās tūrēs – "Tour de France", "Giro d’Italia" un "Vuelta Espanja" – kopvērtējumā ir ticis labāko divdesmitniekā. Sešinieku noslēdza Latvijas čempionātā bronzas medaļas ieguvējs MTB krosā Ivars Prokofjevs (+8:50).

Šoreiz gaidīto nesanāca parādīt pasaules čempionāta MTB krosā U23 grupā 5.vietu izcīnījušajam Arnim Pētersonam, kuram 14.vieta (+11:44), kā arī divus posmus šajā seriālā uzvarējušajam Dmitrijam Sorokinam, kurš finišēja aiz Arņa 15.vietā (+1:58).  Tikmēr abus iepriekšminētos apsteidza un ar 11.vietu (+9:49) patīkami pārsteidza alūksnietis Kristers Kovgers (EMU Mālpils SK).

Mārtiņš Blūms izteicās, ka tā esot bijusi vissarežģītākā trase no visiem Igaunijas posmiem, novērtējot to kā grūtāku par Latvijas čempionātā Talsos braukto. Viņš atzina, ka paša pieļautās kļūdas dēļ smilšu posmā sanācis palaist priekšā Tarvisu.

32km pusmaratonā 16.vietu vairāk nekā 220 dalībnieku konkurencē ieguva 16 gadus vecais rīdzinieks un labākais no Latvijas pārstāvjiem Rodžers Petaks "ZZK", kurš trasi veica 1:27:49 un no uzvarētāja Lotusa Stefana atpalika septiņas ar pusi minūtes. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)