Banner 980x90

"Valmiera"/ORDO pirmajā cīņā par BBL bronzu ar 16 punktu pārsvaru pārspēj "Lietkabelis" komandu

Anna Kārkliņa/ Valmiera24.lv
Anna Kārkliņa/ Valmiera24.lv
"Valmiera"/ORDO komanda trešdien savā laukumā "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) pirmajā cīņā par bronzas medaļām ar 16 punktu pārsvaru pārspēja Lietuvas klubu Panevēžas "Lietkabelis".

"Valmiera"/ORDO mājās guva panākumu ar 90:74 (20:18, 22:14, 22:16, 26:26), iegūstot itin pārliecinošu pārsvaru pirms nākamnedēļ gaidāmās atbildes spēles.

Uzvarētāju sastāvā ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Mārtiņš Laksa, 14 punktus guva Lauris Blaus, pa 13 punktiem sameta Artūrs Bērziņš un Aigars Šķēle, bet 11 pievienojas komandas vienīgais leģionārs amerikānis Kvameins Mičels.

"Lietkabelis" rindās 16 punktus guva Valds Vasilis, kura kontā arī deviņas izcīnītas atlēkušās bumbas, bet 13 punktus iemeta Arns Labucks.

Mača sākumā ritēja līdzīga cīņa, taču otrajā ceturtdaļā valmierieši veica 18:0 izrāvienu un ieguva 20 punktu pārsvaru. "Lietkabelis" komanda otrajā ceturtdaļā gandrīz sešas minūtes nespēja gūt grozu, taču līdz puslaika pārtraukumam viesi uz pusi samazināja rezultāta starpību - 42:32 valmieriešu labā.

Trešajā ceturtdaļā "Valmiera"/ORDO atkal atrāvās drošākā vadībā, iegūstot 21 punkta pārsvaru. Tomēr spēles noslēdzošajā nogrieznī "Lietkabelis" atspēlējās, nepilnas divas minūtes pirms mača beigām samazinot starpību līdz desmit punktiem. Atlikušajā laikā valmierieši spēlēja veiksmīgi un mača izskaņā pārsvaru palielināja līdz 16 punktiem.

Atbildes mačs notiks 5.aprīlī "Lietkabelis" laukumā.

Jau ziņots, ka otrdien pirmajā BBL finālspēlē TU/"Rock" savās mājās Tartu ar 81:74 uzvarēja "Šiauliai", kas ir iepriekšējo divu gadu BBL čempione.

"Valmiera"/ORDO, kas pirmo reizi komandas vēsturē ir iekļuvusi turnīra četru labāko komandu skaitā, iepriekš pusfinālā divos mačos ar 64:68 un 68:75 zaudēja TU/"Rock" komandai no Igaunijas, savukārt "Lietkabelis" ar 67:77 un 79:91 zaudēja citam Lietuvas klubam "Šiauliai".

Valmieras un Panevēžas komandas savā starpā tikās jau BBL pamatturnīrā, kad uzvaras tika dalītas uz pusēm - novembrī valmierieši viesos zaudēja ar 65:73, bet janvārī savās mājās revanšējās ar 87:85, sagādājot pretiniekiem vienu no diviem zaudējumiem regulārajā čempionātā.

"Valmiera"/ORDO iepriekšējās trīs sezonas BBL čempionātā apstājās jau astotdaļfināla stadijā, bet tagad aizvada ļoti veiksmīgu sezonu. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Vidzemes klubs ar 84:66 un 87:68 divreiz pārliecinoši pieveica Igaunijas vienību TLU/"Kalev", savukārt ceturtdaļfinālā abos mačos ar 81:71 un 80:70 uzvarēja Lietuvas klubu Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Tikmēr "Lietkabelis" astotdaļfinālā ar 88:88 un 92:78 uzvarēja "Jūrmalu"/"Fēniksu", bet ceturtdaļfinālā ar 84:61 un 64:59 pieveica Ķēdaiņu "Nevežis" komandu.

"Valmiera"/ORDO sestdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) ar 80:76 uzvarēja "Ventspils" komandu, nostiprinoties turnīra tabulas līderpozīcijā. Kopš komandas vadības grožus janvārī pārņēma galvenais treneris Roberts Štelmahers, valmierieši ir piedzīvojuši tikai trīs zaudējumus, no tiem divus BBL pusfinālā pret TU/"Rock".

Kā vēstīts, izslēgšanas spēļu dalībnieku sastāvs noskaidrojās februāra sākumā pēc FIBA Eiropas kausa otrā posma noslēguma, jo BBL turnīram pievienojās tikai tās komandas, kuras Eirokausos netika izslēgšanas spēlēs. Šī iemesla dēļ BBL čempionātu šosezon izlaiž Latvijas vicečempione "Ventspils", kas nodrošināja sev vietu FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā, kur spēlēja arī Utenas "Juventus" no Lietuvas.

Pēc turnīra nolikuma izslēgšanas spēlēs ar pirmajiem numuriem tika izliktas tieši vienības no Eirokausiem - attiecīgi "Šiauliai", TU/"Rock" un "Pieno žvaigždes". Tām sekoja Lietuvas klubi Prieņu-Birštonas "Vytautas" un "Lietkabelis", kā arī regulārās sezonas trīs labākie Latvijas klubi no Valmieras, Liepājas un Jēkabpils. "Jūrmala"/"Fēnikss" izslēgšanas spēlēs tika izlikta ar 12.numuru, bet "Barons"/LDz - ar 14.numuru, taču šie klubi izstājās astotdaļfinālā.

Visās izslēgšanas spēļu kārtās - arī finālā un cīņā par trešo vietu - uzvarētāji tiek noteikti divu spēļu summā.

BBL regulārajā čempionātā veiksmīgākā no Latvijas komandām bija "Valmiera"/ORDO, kas izcīnīja deviņas uzvaras 12 mačos. "Liepāja"/"Triobet" tika pie astoņiem, "Jēkabpils" septiņiem, "Jūrmala"/"Fēnikss" pieciem, bet "Barons"/LDz četriem panākumiem. Par regulārā čempionāta labāko komandu kļuva "Vytautas", zaudējot tikai vienā no 12 mačiem, taču tas neglāba komandu no izstāšanās astotdaļfinālā.

Pamatturnīrā piedalījās 14 komandas, kuras tika sadalītas divās grupās. Izslēgšanas spēlēs neiekļuva tikai Igaunijas komanda TTU.

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Šajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)