Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" basketbola sistēmā no šīs sezonas iekļauta arī sieviešu komanda

Publicitātes foto
Publicitātes foto

2015./2016.gada sezonā "Valmiera/ORDO" basketbola sistēmā iekļauta Jaunās sieviešu basketbola līgas (JSBL) komanda, kuras sastāvā ir Valmieras Bērnu Sporta skolas audzēknes un absolventes, kā arī Cēsu sporta skolas audzēknes, pilsētas informāciajs portālu tīklu Pilseta24.lv informēja "Basketbola kluba Valmiera/ORDO" sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska.

Jaunās sieviešu basketbola līgas turnīrs pastāv jau 7.gadu, un Valmieras sieviešu komanda tajā ir startējusi jau kopš turnīra pirmsākumiem. Līdz šim valmierietēm ir veicies ļoti labi - divreiz izcīnītas bronzas medaļas, divreiz izcīnīta ceturtā vieta, un Valmieras komandas vienmēr ir iekļuvušas turnīra play-off spēlēs. JSBL turnīrs sieviešu basketbolā ieņem otro vietu rangā pēc virslīgas, tādējādi to var pielīdzināt LBL 2.divīzijai. Dalību turnīrā šosezon apstiprinājušas 9 komandas. Regulārajā sezonā komandas aizvadīs divu apļu turnīru, aizvadot 2 savstarpējas spēles. 1. un 2.vieta automātiski kvalificēsies finālam, kamēr otri divi finālisti tiks noskaidroti play-off.

Iepriekšējā sezonā Valmieras komanda cīnījās par 3.vietu turnīrā, tikai ar 1 punktu piekāpjoties "Daugavpils Universitāte" komandai un turnīra kopvērtējumā izcīnot 4. vietu. Šajā sezonā "Valmiera/ORDO" JSBL turnīrā ir aizvadījusi 3 spēles, visās gūstot uzvaras un tādējādi ierindojoties turnīra tabulas pirmajā vietā. Turnīra pirmajā spēlē ar rezultātu 59:56 izbraukumā pārspēta BK Jelgava komanda. Savā laukumā "Valmiera/ORDO" JSBL komanda ar rezultātu 78:37 ir bijusi pārākā pār BK " Saldus" komandu un ar rezultātu 76:54 pārspēta iepriekšējās sezonas čempiontitula ieguvēja - BK Filter komanda. Komandas līderes ir Madara Krauze, kura vidēji spēlē guvusi 15.7 punktus, Ivanda Hudjakova ar vidēji spēlē izcīnītām 6 atlēkušajām bumbām un Keitija Litte, kura vidēji spēlē veikusi 6 rezultatīvas piespēles. Komandā vidēji spēlē gūtu 10 punktu robežu pārsniedz Ivanda Hudjakova ar 14.7 gūtajiem punktiem.

JSBL komandas galvenais treneris Alvils Kaufmanis par savu komandu apgalvo: "Sezonu esam uzsākuši labāk nekā cerēts - trijās spēlēs gūtas trīs uzvaras. No pamatsastāva šosezon ir aizgājušas piecas spēlētājas un pamata saspēles vadītāja atlabst pēc operācijas, bet tik un tā komandas sniegums ir ļoti labā līmenī. Pēdējā spēlē ar 20 punktu pārsvaru pārspēti iepriekšējās sezonas čempioni un šobrīd nopietni gatavojamies nākamajai spēlei pret spēcīgo Ventspils komandu, kas arī solās būt liels izaicinājums. Šīs sezonas mērķis mums noteikti ir iekļūt turnīra play-off. Katrai spēlei gatavojamies atkarībā no tā, kādi ir pretinieki. Pēc tuvākajām spēlēm varēsim vairāk spriest par to, kādi rezultāti gaidāmi šosezon."

"Valmiera/ORDO" sistēma sastāv no 4 daļām - "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) un "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) spēlējošās pirmās divīzijas komandas, LBL 2.divīzijas komandas, Jaunās sieviešu basketbola līgas komandas un kopīgi ar Valmieras Bērnu Sporta skolu (VBSS) veidotās Jaunatnes sistēmas. Sākot ar 2015./2016.gada sezonu, "Valmiera/ORDO" sistēma ir paplašinājusies, iekļaujot Jaunatnes sistēmu un JSBL komandu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)