Banner 980x90

"Kaķukrogu" pārveidos par Amatu māju 

Cesis24.lv
Cesis24.lv
Cēsu novada pašvaldība noslēgusi līgumu ar uzņēmumu SIA "Būve Wood Line" par 25 032, 22 eiro, lai Cēsu novadā, Vaives pagastā esošo "Kaķugrogu" pārveidotu par Amatu māju, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja iepirkumu uzraudzības birojā.

Kā Cesis24.lv informē Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītājs Kārļa Pota, projekta kopējā summa ir 32 221 eiro. No tiem 22 500 eiro sniedz Lauku atbalsta dienests no Eiropas Lauksaimniecības Fonda lauku attīstībai (ELFLA), savukārt pašvaldības līdzfinansējums ir 9721 eiro.

Finansējums paredzēts, lai izremontētu Amatu mājas telpas, pielāgotu tās un aprīkotu ar visu nepieciešamo senu un mūsdienīgu prasmju apgūšanai amatniecībā un kulinārijā. Projekts ļauj realizēt ilgtermiņa sociālo inovāciju Vaives pagastā, paaugstinot teritorijas potenciālu un pievilcību.

Amatu mājā iesaistīti vietējie daiļamatu meistari, un arī pati projekta iniciatīva nākusi no pašiem vaivēniešiem.

Līdz gada beigām plānots atjaunot telpas 82m2 platībā, kuras aprīkos ar dažādiem pamatlīdzekļiem – šujmašīnām, virtuves iekārtām u.tml.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)