Banner 980x90

"Cēsu alus" saņem "Zelta ķiveri" par ilga darba mūža veicināšanu

Foto: Lita Krone/ LETA
Foto: Lita Krone/ LETA
Labas prakses balva "Zelta ķivere" piektdien, 28.oktobrī, svinīgā ceremonijā pasniegta alus darītavai "Cēsu alus" un biofarmācijas uzņēmumam "AbbVie", kuri izrādījuši lielākās rūpes par veselīgu darba vidi un strādājošo darba mūža paildzināšanu, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē Sabiedrisko attiecību aģentūra "Prospero".

Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūra (EU-OSHA) sadarbībā ar Valsts darba inspekciju (VDI) šogad kampaņas "Drošs un veselīgs darbs jebkurā vecumā" ietvaros izvērtēja uzņēmumu un organizāciju īstenotos pasākumus strādājošo darbaspēju saglabāšanai un darbinieku spējām atbilstoša darba nodrošināšanu līdz sirmam vecumam. Pretendenti apbalvoti divās kategorijās - uzņēmumi, kuros strādā līdz 100 darbiniekiem, un uzņēmumi, kuri nodarbina vairāk par simts cilvēkiem. Atzinības pasniegtas zīmīgā laikā - Eiropas Nedēļas drošībai un veselībai darbā noslēgumā.

Valsts darba inspekcijas direktors Renārs Lūsis norāda, ka labas prakses balvu "Zelta ķivere" šogad saņem uzņēmumi, kas ne tikai izpilda minimālās normatīvajos aktos noteiktās darba aizsardzības prasības, bet arī patiesi rūpējas par veselības veicināšanu darba vietās un darbinieku labsajūtu, kas tieši ietekmē darbinieku darbaspējas un līdz ar to arī uzņēmuma produktivitāti.

"Liela nozīme lēmuma pieņemšanā bija konkrētajiem piemēriem - tie bija vienkārši, iedvesmojoši un viegli īstenojami arī citos uzņēmumos," uzsver Renārs Lūsis.

Kategorijā uzņēmumiem ar vairāk nekā 100 darbiniekiem uzvarējušais "Cēsu alus" balvu saņēma par specifiskiem pasākumiem, kas īstenoti gados vecākiem uzņēmuma darbiniekiem. Uzņēmums šogad rīkoja īpaši senioriem paredzētas veselīga dzīvesveida nodarbības un meistarklasi. Pasākumu veiksmes pamatā bija personīga attieksme, kā arī senioriem interesanta un piemērota programma. Papildu ilgtermiņa ieguvums ir arī kolēģu tuvāka iepazīšana, kas palīdz uzturēt vieglāku un mazāk formālu darbinieku savstarpējo komunikāciju, veicot ikdienas pienākumus.

Kategorijā uzņēmumiem, kuros strādā līdz 100 darbiniekiem, balvu ieguvusī kompānija "AbbVie" saviem darbiniekiem piedāvā divas programmas enerģijas atjaunošanai - "AbbVie" Labsajūtas nedēļa pavasarī un "AbbVie" kustībā. Pirmajā darbiniekiem nedēļas garumā tiek piedāvātas dažādas aktivitātes veselīga dzīvesveida veicināšanai, kam seko 30 dienu izaicinājuma mēnesis. Tā laikā katram darbiniekam kādu kaitīgu ieradumu jāaizstāj ar veselīgu. "AbbVie" kustībā ir četru nedēļu sacensības, kurās darbinieki izveido komandas un uzskaita ikdienas fiziskās aktivitātes.

Labās prakses konkurss darba aizsardzībā "Zelta ķivere" notiek jau 11.gadu. Latvijā to organizē Valsts darba inspekcija, bet žūrijas komisijā ir pārstāvji arī no LR Labklājības ministrijas, RSU Darba drošības un vides veselības institūta, Latvijas darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības.

\

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)