Banner 980x90

"Cēsu alus" ar kafijas portera alus šķirni paplašina zīmola "Cēsu Premium" līniju

Publicitātes foto
Publicitātes foto

"Cēsu Premium" zīmola papildinājums – kafijas porteris AS "Cēsu alus" paplašina alus zīmola "Cēsu Premium" līniju, izveidojot kafijas portera alus šķirni – "Cēsu Premium Coffee Porter", pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja AS "Cēsu alus" sabiedrisko attiecību vadītāja Agita Baltbārde.

Kopējās investīcijas – 20 000 eiro. "Cēsu alus" jau desmit gadus, kopš 2005.gada, brūvē portera tipa alu un piedāvā to alus baudītājiem tieši ziemas sezonā. "Cēsu Premium Coffee Porter" ir klasiskā portera tipa alus pārstāvis ar patīkamu grauzdētas kafijas aromātu, kas gan raudzēts ar apakšējo – lāgera alus raudzēšanas metodi, kas tā garšu dara apaļāku un sausāku, viegli baudāmu.

afijas garšas un aromāta nianses porterim piešķir pievienotais rūgtenais šokolādes iesals, tieši rūgtas (bitter) garšas variācijas šobrīd ir alus baudītāju iecienīta tendence visā pasaulē, arī Latvijā. Ņemot vērā tumšā alus cienītāju ieteikumus, šīs ziemas porteris ir blīvāks, garša – piesātināta.

Cēsu alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone: "Porteris ir izteikts ziemas alus – tieši tumšs, blīvs, piesātinātas garšas alus, kāds ir Cēsu Premium kafijas porteris, visvairāk ir iecienīts tieši gada aukstajā sezonā. "Cēsu Premium Coffee Porter" ir pilnīgi jaunas garšas tumšais alus, kāds Latvijā vēl nav bijis – tas lieliski papildina Cēsu Premium zīmola līniju, pārstāvot pasaules klases lager tipa alu. Cēsu Premium kafijas porteris pildīts stikla pintes tilpuma pudelē – tieši Cēsu Premium bija pirmais alus zīmols Latvijas tirgū, kas 2012.gadā tika pildīts tieši pintes tilpuma pudelēs. Pintes tilpuma alus iepakojums Latvijas alus baudītājiem izrādījies ļoti iecienīts – 3 gadu laikā alus tirdzniecība tieši pintes pudelēs trīskāršojusies." 

Portera alus radies Anglijā un kļuva par populāru dzērienu ostas darbinieku vidū, no kurienes cēlies arī alus šķirnes nosaukums (port – angļu val. osta, porter – angļu val. nesējs). Tradicionāli portera alus ir tumšais alus, kā krāsa var variēt no tumši brūnas līdz izteikti melnai. Portera garša ir bagātīga – var sajust gan karameļu, kafijas, gan arī dedzinātas šokolādes garšu un rūgtenu apiņu pēcgaršu. "Cēsu Premium Coffee Porter" jau pieejams tirdzniecībā, šī gada ziemas sezonā plānots pārdot 200 000 pintes tilpuma stikla pudeles.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)