Banner 980x90

PVD konstatē blēdīšanos Cēsu profesionālās vidusskolas ēdnīcā

Foto: PVD
Foto: PVD

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), veicot pārbaudi Cēsu profesionālās vidusskolas ēdnīcā, konstatējis tā dēvētā "zaļā iepirkuma" prasību pārkāpumus, kad vietējas izcelsmes pārtikas produkti aizstāti ar citu valstu izcelsmes produktiem, attiecīgi zīmola "Zaļā" karotīte produktu vietā izmantojot importa produktus, kam šāda zīmola nav.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē PVD pārstāve Ilze Meistere, lai gan uzņēmumam, kas nodrošina ēdināšanu izglītības iestādē, saskaņā ar "zaļā iepirkuma" prasībām, ēdienu gatavošanā būtu jāizmanto tādā Latvijas uzņēmumā ražoti gurķi, tomāti un puravi, kas atbilst "zaļā iepirkuma" prasībām, tostarp ir audzēti Latvijā, faktiski tiek izmantoti Spānijas izcelsmes dārzeņi.

Tāpat iepirkumam atbilstošā Latvijas uzņēmumā ražotās cūkgaļas vietā bieži tiek izmantoti Polijas un Vācijas izcelsmes cūkgaļas produkti, bet atbilstošos Latvijas uzņēmumos ražota Holandes siera vietā izmantots Polijas izcelsmes siers, tikmēr kāposti, burkāni, sīpoli un āboli ir iegādāti tādā Latvijas uzņēmumā, kur "zaļā karotīte’ piešķirta tikai kartupeļiem.

Tā kā "zaļā iepirkuma" uzraudzība nav PVD funkcija, par šiem faktiem PVD administratīvo lietvedību uzsākt nevar, taču PVD par pārbaudē konstatēto ir informējis Cēsu novada domi turpmāku lēmumu pieņemšanai.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)