Banner 980x90

Projekta "Vienas profesijas dažādās sejas" diskusijas pieejamas video formātā

Noslēdzoties Cēsnieku kluba jauniešu projektam Vienas profesijas dažādās sejas, interneta vietnē You Tube ir izveidots sarunu seriālu kanāls un ievietoti seši video materiāli par populārāko profesiju grupām, kas aizvadītā mācību gada garumā tika iepazītas diskusijās Cēsu skolās. Video materiālu mērķis ir dot iespēju ikvienam jaunietim iepazīties ar iztaujātajiem profesionāļiem, viņu atziņām un padomiem savas turpmākās karjeras veidošanā.
Interneta vietnē www.youtube.com/sarunu seriali var noskatīties sešus video par darba ikdienu populārākajās profesijās tādās nozarēs kā "Medicīna", "Dabas zinības", "Arhitektūra un būvniecība", "IT un komunikāciju tehnoloģijas", "Radošās profesijas" un "Uzņēmējdarbība". Kanāls veidots tā, lai tā apmeklētāji katrā video materiālā varētu noskatīties sev interesējošo sadaļu, uzklikšķinot uz vajadzīgā temata. Video autore ir Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas skolniece Kristiāna Briede.

"Ar šo projektu gandrīz deviņu mēnešu garumā, mēs – esošie un bijušie cēsnieki, - vēlējāmies vēlreiz iekāpt vidusskolēna kurpēs un izcelt gaismā atslēgas orientierus ceļā uz veiksmīgu karjeru, par kuriem pastāstīt jauniešiem," stāsta projekta vadītāja un sarunu seriāla moderatore Ilze Žagare.
{baneris}
"Ceru, ka mums izdevās ne tikai viest lielāku skaidrību par konkrētām profesijām un uzsvērt katra paša jaunieša iniciatīvas un mērķtiecības lomu profesionālās karjeras izvēlē un veidošanā, bet nu jau arī sniegt iespēju ikvienam Latvijas jaunietim ar YouTube palīdzību dzirdēt un pārdomāt septiņpadsmit interesantu un pieredzējušu profesionāļu padomus un ieteikumus, kas lieti var noderēt tālākā dzīves ceļa veidošanā."

Līdz šim projekta Vienas profesijas dažādās sejas ietvaros jau ir notikušas piecas diskusijas Cēsu skolās par sešiem dažādiem karjeras virzieniem, uz kurām ir devušies 17 pieprasītu nozaru profesionāļi – esošie un bijušie cēsnieki. Diskusijas kopumā ir apmeklējuši gandrīz 500 skolēni no desmit dažādām vēsturiskā Cēsu rajona, kā arī Valmieras skolām.

Sarunu seriāla Vienas profesijas dažādās sejas autors ir biedrība Cēsinieku klubs sadarbībā ar Cēsu novada Jauniešu domi. Projektu finansiāli atbalsta Sorosa fonds – Latvija. Plašāka informācija par Sorosa fonda – Latvija atbalsta virzieniem pieejama internetā www.sfl.lv.

Cēsinieku klubs ir domubiedru organizācija, kas apvieno esošos un bijušos cēsniekus – savas dzimtās pilsētas patriotus. Kluba biedri sanāk kopā, lai gūtu pozitīvas emocijas un uzturētu saikni ar Cēsīm, kā arī ģenerē un realizē radošus projektus, lai brīvprātīgi un pašaizliedzīgi palīdzētu Cēsīm kļūt par modernu, attīstītu un atpazīstamu pilsētu Latvijā un Eiropā. Cēsinieku kluba darbību atbalsta Īslande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu mehānisma un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu mehānisma ietvaros un Latvijas valsts ar Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)