Banner 980x90

Privātpersonām Latvijā pagaidām nav iespējams iegādāties apdrošināšanas polisi pret terorisma riskiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Privātpersonām Latvijā pagaidām nav iespējams iegādāties apdrošināšanas polisi pret terorisma, uzbrukuma, nolaupīšanas riskiem un līdz šim nav bijis arī tāda pieprasījuma, jo atpūtai iedzīvotāji izvēlas mierīgas valstis un, iegādājoties ceļojuma polisi, par šāda līmeņa riskiem nedomā, aģentūrai LETA atzina "Marsh Latvia" kredītrisku konsultante Sandra Smiltniece.

Savukārt uzņēmumiem, kuru darbinieki ir spiesti ceļot uz tā sauktajiem karstajiem punktiem, ir iespējams iegādāties apdrošināšanas polises, kas sedz visus iepriekšminētos riskus. Šādas polises tiek iegādātas piemēram žurnālistiem, operatoriem, kas darba uzdevumā dodas uz nedrošām valstīm, skaidroja eksperte. Latvijas uzņēmumi polises iegādājas no ārvalstu apdrošināšanas kompānijām, izmantojot brokerkompāniju, tostarp "Marsh Latvija" starpniecību.

Smiltniece iesaka ceļotājiem uzmanīgāk izpētīt apdrošināšanas noteikumus - ar nopietnāku attieksmi pret riskiem, izvēloties polisi. "Ja kādreiz tādi draudi kā terorisms, nolaupīšana, uzbrukums apdrošināšanas polisēs tika iekļauti sadaļā "izņēmumi", tad pašlaik jau arī Latvijā ir iespējams pret šiem nosacījumiem apdrošināties. It īpaši šis fakts ir svarīgs lielām korporācijām, kuru darbinieki ceļo uz riska zonu valstīm vai arī strādā uz vietas mazāk drošu reģionu valstīs," paskaidroja "Marsh Latvia" kredītrisku konsultante.

Kā ziņots, novembrī terorisms skāra arī Eiropu. Teroraktos Parīzē 13. un 14.novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts"

Novembra otrajā pusē sešas dienas Briselē bija izsludināts visaugstākā līmeņa pretterorisma trauksmes līmenis, jo tika pieļauta iespēja, ka vairākās pilsētas vietās varētu tikt sarīkoti Parīzes teroraktiem līdzīgi uzbrukumi ar sprāgstvielām un šaujamieročiem.

Novembrī Mali galvaspilsētā Bamako bruņoti kaujinieki viesnīcā "Radisson Blu" saņēma gūstā 170 cilvēkus. Atbrīvošanas operāciju īstenoja Mali, Francijas un ASV īpašo uzdevumu vienības. Notikumā dzīvību zaudēja 20 cilvēki, tostarp 14 ārzemnieki. Tika nogalināti arī divi uzbrucēji.

Oktobrī divos pašnāvnieku sarīkotos sprādzienos Ankarā dzīvību zaudēja gandrīz 100 cilvēki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)