Banner 980x90

Policija: Pirms doties mežā, atceries savu automašīnu novietot drošā vietā

Rīga, 23.jūl., LETA. Sākoties sēņu sezonai, iedzīvotāji biežāk dodas uz mežu, tādēļ policija aicina ikvienu ogotāju un sēņotāju domāt par sava īpašuma drošību, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Iedzīvotāji ir aicināti nezaudēt modrību un neatstāt savu īpašumu viegli pieejamu garnadžiem. Nereti transportlīdzekļu īpašnieki mašīnās redzamā vietā atstāj savas personiskās mantas, kas kalpo kā stimuls garnadzim iekļūt transportlīdzeklī, izsitot auto stiklu vai kādā citā veidā to bojājot, sacīja Vaskāne.

Viņa stāstīja, ka liels bijis pārsteigums kādai sēņotājai pagājušās nedēļas nogalē, kad, atgriežoties no meža, pie savas automašīnas konstatēts, ka, nenoskaidrota persona, izsitot automašīnas stiklu, no tās salona nozaga rokas somu, kurā atradās mobilais telefons un dokumenti. Materiālie zaudējumi vērtējami 285 eiro apmērā.

Valsts policija aicina iedzīvotājus ievērot ar drošību saistītus padomus, lai novērstu iespējamus zaudējumus no garnadžu rokām. Pirms došanās prom no auto vienmēr jāpārbauda vai tā ir aizslēgta. Ja auto ir drošības sistēma, tad tā ir jāaktivizē.

Automašīnā nevajag atstāt personīgās mantas redzamā vietā, kā arī automašīnu nevajadzētu atstāt nomaļās vietās. Policija iesaka apdrošināt auto, kā arī, lai izvairītos no automašīnu detaļu zādzībām, ieteicams tās nostiprināt un iezīmēt, lai nozagšanas gadījumā policisti varētu tās identificēt, sacīja Vaskāne.

VP vēlreiz atgādina, pirms doties sēņot vai ogot, parūpēties par savu drošību. Ja gadījies nokļūt nelaimē, nekavējoties jāziņo policijai, zvanot pa tālruni 110.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)