Banner 980x90

PLL rosina alimentu nemaksātājiem atņemt autovadītāja tiesības

Politiskā apvienība "Par Labu Latviju!" (PLL) Saeimā iesniegusi likumdošanas izmaiņas priekšlikumus, rosinot piešķirt papildu balsstiesības bērnu vecākiem, kā arī atņemt autovadītāja tiesības alimentu nemaksātājiem, aģentūru LETA informēja apvienības preses sekretārs Edgars Vaikulis.
PLL Saeimā iesniegusi priekšlikumu izmaiņām Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumā, lai piešķirtu papildu balsstiesības pašvaldību vēlēšanās par katru nepilngadīgo bērnu vienam no vecākiem. Tāpat PLL izstrādājusi grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz papildināt transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu ar tiem auto vadītājiem, kas nemaksā alimentus.

Paredzams, ka apvienības sagatavotie likumprojekti tiks skatīts Saeimas sēdē ceturtdien, 23.septembrī. "Piešķirot papildu balsstiesības vienam no vecākiem par katru nepilngadīgo bērnu, pašvaldību deputāti būs spiesti vairāk domāt par ģimenēm ar bērniem. Bērnudārzi, izglītības iestādes, jauniešu interešu izglītība - tie ir tikai daži no jautājumiem, kuru loma pašvaldību dienas kārtībā strauji palielinātos, ja tiktu pieņemtas šādas izmaiņas tiesību aktā," sacīja Ainars Baštiks (LPP/LC).

Savukārt apvienībā ietilpstošās partijas LPP/LC Saeimas deputāte Karina Pētersone norādījusi, ka, nolemjot veidot ģimeni, atbildību uzņemas abi vecāki, tāpēc alimentu nemaksāšanu viņa uzskatot par gļēvu un bezatbildīgu rīcību, kas ir nosodāma. "Šogad Uzturlīdzekļu garantiju fondā saņemti vairāk nekā 3000 iesniegumu ar lūgumu uzsākt uzturlīdzekļu izmaksu bērniem, kuriem viens no vecākiem izvairās no uzturlīdzekļu došanas. Latvijā šobrīd nav pietiekami stingra regulējuma, lai mazinātu izvairīšanos no alimentu maksāšanas," skaidro Pētersone.

Šā gada augustā uzturlīdzekļi tika maksāti 22 457 bērniem, un fonda administrācijā mēneša beigās bija reģistrēti 21 977 uzturlīdzekļu parādnieki, kuri izvairās no uzturlīdzekļu došanas saviem bērniem. PLL uzskata, ka nav noteikts efektīvs mehānisms, kā piedzīt līdzekļus no uzturlīdzekļu parādniekiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)