Banner 980x90

Plāno atsavināt un pārdot bijušo aprūpes centra "Rauna" ēku

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Labklājības ministrija (LM) plāno atsavināt palīgceltni bijušās valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) "Vidzeme" filiāles "Rauna" ēku kompleksā, nododot to pārdošanai izsolē, aģentūru LETA informēja LM pārstāve Zane Brīvmane.

Pašlaik nekustamais īpašums Raunas novadā, Miera ielā 8, atrodas LM valdījumā, to savu funkciju īstenošanai līdz slēgšanai izmantoja aprūpes centra filiāle "Rauna". Kopš filiāles slēgšanas maijā īpašums vairs nav nepieciešams ne ministrijas, ne tās padotības iestāžu funkciju īstenošanai, norādīja Brīvmane.

Lai atsavinātu īpašumu, LM ir sagatavojusi rīkojuma projektu jautājuma izskatīšanai Ministru kabinetā, jo šajā gadījumā par valsts nekustamā īpašuma atsavināšanu lemj valdība. Plānots paredzēt atļaut valsts akciju sabiedrībai "Valsts nekustamie īpašumi" pārdot izsolē nekustamo īpašumu.

Atsavināšanā iegūtos līdzekļus pēc atsavināšanas izdevumu segšanas ieskaitīs valsts pamatbudžetā.

Šobrīd gan nav iespējams noteikt summu, kas tiks ieskaitīta valsts budžetā. Brīvmane skaidroja, ka pašlaik nav iespējams noteikt īpašuma pārdošanas vērtību, jo nekustamā īpašuma atsavināšana tiks organizēta pēc Ministru kabineta rīkojuma pieņemšanas un tā būs atkarīga no īpašuma tirgus vērtības vērtēšanas dienā.

LM slēdza VSAC "Zemgale" filiāli "Kauguri" un VSAC "Vidzeme" filiāli "Rauna" un šo aprūpes iestāžu klientus pārvietoja uz VSAC "Rīga" filiāles "Ezerkrasti" jaunatklāto korpusu.

Abas aprūpes iestādes tika slēgtas, jo tās nebija piemērotas klientu vajadzībām. LM šādi plānoja uzlabot dzīves kvalitāti cilvēkiem ar smagiem garīga rakstura veselības traucējumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)