Banner 980x90

Pirms vēlēšanām aicina iedzīvotājus savlaicīgi pārbaudīt pases derīgumu

Lai neveidotos situācijas, kad pilsoņiem tiek liegta iespēja piedalīties Saeimas vēlēšanās nederīgas pases dēļ, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) aicina iedzīvotājus savlaicīgi pārliecināties par savas pases derīguma termiņu un nepieciešamības gadījumā noformēt jaunu dokumentu.
Pārvalde ir apņēmusies nodrošināt, ka visi iedzīvotāji, kuriem patlaban nav derīgas pases vai kuru pases derīguma termiņš beigsies līdz 2.oktobrim, iesniedzot PMLP nodaļā pieteikumu jaunas pases noformēšanai līdz ceturtdienai, 23.septembrim, jauno pasi varēs saņemt vēl pirms 10.Saeimas vēlēšanām. Tāpat līdz vēlēšanām tiks sagatavotas arī visas tās pases, kas būs iesniegtas datu papildināšanai, piemēram, ierakstot datus par nepilngadīgiem bērniem.

Kā aģentūru LETA informēja PMLP priekšnieka palīgs preses un sabiedriskajos jautājumos Andrejs Rjabcevs, pieteikties jaunas pases saņemšanai būs iespējams arī pēc norādītā termiņa, taču jārēķinās, ka tādā gadījumā jauno dokumentu līdz vēlēšanām būs iespējams izgatavot tikai steidzamības kārtībā un par to paredzēta paaugstināta valsts nodeva.

Dokumentus jaunas pases noformēšanai var iesniegt jebkurā no PMLP 30 teritoriālajām nodaļām visā Latvijā neatkarīgi no dzīvesvietas. Līdzi nepieciešams ņemt tikai apmaināmo pasi, savukārt jauniešiem, kuriem iepriekš pases nav bijis, līdzi jāņem dzimšanas apliecība.

Saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likumu vēlētāja personu apliecinošs dokuments var būt tikai lietošanai derīga Latvijas pilsoņa pase.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)