Banner 980x90

Pirmais bērniņš novadā – Cēsu 2017.gada krustmeita Nikola

Publicitātes foto/ Foto: Cesis.lv
Publicitātes foto/ Foto: Cesis.lv
Par pirmo jaundzimušo cēsnieku Cēsu klīnikas Dzemdību nodaļā 2017.gadā kļuvusi meitenīte Nikola.

Jaunākā Cēsu krustmeita piedzimusi Svetlanas un Janeka ģimenē šā gada 1.janvārī plkst.18.51. Cēsu krustmeitu mājās gaidot trīsgadīgā māsiņa Gabriela.

Kā stāsta Nikolas mamma, kaut arī bērniņš sākotnēji plānots 8.janvārī, dzemdībām tuvojoties, tieši gribējies, lai meitiņas dzimšanas diena būtu 1.janvārī. Nikola esot mierīgs bērns un nekādus kreņķus mammai nesagādājot.

Pēc nodaļas vecākās vecmātes Veronikas Mednes teiktā, dzemdības aizritējušas labi, bez sarežģījumiem mammai vai mazulītei. Iespējams, abas dosies mājup jau šodien. Bērna svars piedzimstot bija 2,97 kilogrami, augums – 52 centimetri.

Nodaļas vecākā vecmāte un klīnikas valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa spriež – ja gada pirmdzimtais ir meitenīte, 2017.gads Cēsu novadam būs mierīgs.

Apraudzīt Cēsu krustmeitu bija ieradies arī Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, kurš mammai un jaundzimušajai novēlēja veselību un ātru tikšanu mājās, kā arī oficiāli aicināja uz Starptautiskās ģimenes dienas pasākumiem Cēsīs 15.maijā, kad tradicionāli sveikti Cēsu krustbērni un viņu ģimenes.

Cēsu klīnikas valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa stāsta, ka Cēsis kā vietu dzemdībām izvēlas daudz māmiņas arī no apkārtējiem un pat tālākiem novadiem, jo novērtē šeit sniegtās iespējas.

"Tā ir mūsu klīnikas mierīgā atmosfēra un individuālā attieksme, priekšrocības, kuru dēļ jaunie vecāki atkal un atkal atgriežas Cēsu klīnikā", skaidro Liepa, vienlaikus piebilstot, ka pats svarīgākais, ko mātes nevēloties piedzīvot esot "konveijera" sistēmas dzemdības, kādas tās esot lielākās pilsētās, tāpēc pieprasījums pēc dzemdniecības pakalpojumiem reģionos saglabāšoties arī turpmāk.

Kopumā 2016.gadā Cēsu klīnikas Dzemdību nodaļā piedzimis 436 bērns - 235 zēni un 201 meitenes. Starp tiem bijuši arī trīs dvīņu pāri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)