Banner 980x90

Piecas idejas, kā gardi pagatavot vistas fileju

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Vistas gaļas burvība slēpjas ne vien tās diētiskumā un uzturvielu bagātībā, bet arī neskaitāmajos veidos, kā to iespējams pagatavot. Sākot no klasiskas, pannā ceptas filejas, beidzot ar sātīgiem, pildītiem vistas gaļas rullīšiem – iespējas ir dažnedažādākās! Lai atklātu sev tīkamāko vistas gaļas maltīti vai ienestu jaunas vēsmas savā ēdienkartē, putnu gaļas zīmola "Tallegg" meistari piedāvā tev piecas idejas, ko "uzburt"  savā virtuvē.

1. Ar sēnēm vai garnelēm pildīta vistas fileja
Vistas fileja lieliski garšo kopā ar dažādām piedevām, tāpēc nebaidies eksperimentēt! Lielisks gardums pusdienās būs vistas fileja ar sēnēm vai garnelēm, turklāt arī tās pagatavošana ir itin vienkārša. Sākumā vistas filejā izdara plakaniskus iegriezumus, pēc tam gaļu uzmanīgi izklapē, iesmērē ar savām mīļākajām garšvielām (var izmantot vistas gaļai paredzētās), pilda ar garnelēm un sieru vai sīpoliem, sēnēm un sieru (sīpolus un sēnes sākumā apcep uz pannas). Tad fileju taisa ciet (var aizdarīt ar irbulīti), cep uz pannas, kamēr fileja ir zeltaini brūna, un pēc tam liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.

2. Bekona šķēlītē vai šķiņķī ietīti vistas gaļas rullīši
Lielisku garšas buķeti veidos arī vistas gaļas rullīši, kas ietīti sulīgā šķiņķa vai bekona šķēlītē, turklāt arī tos iespējams pagatavot viegli un ātri. Sākumā vistas fileju sagriež gareniskās šķēlēs un pēc tam izklapē. Šķēlītes iesmērē ar garšvielām pēc izvēles (piemēram, sāli un pipariem vai speciālām vistas gaļai paredzētajām garšvielām). Ja vēlas, filejas šķēlīti no vienas puses var apsmērēt ar svaigo sieru un apbērt ar zaļumiem. Tad šķēlīti stingri rullē ciet un aptin ar šķiņķa vai bekona šķēlīti, aizdara ar irbulīti, lai netinas vaļā. Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes.

3. Diētiskie salāti ar vistas fileju
Tā kā vistas gaļa ir diētisks produkts, tā būs lieliska piedeva arī salātiem. Sākumā sālsūdenī vai buljonā novāra gatavus vairākus vistas filejas gabalus (ja vēlas, var arī cept!), atdzesē un sagriež vienādās strēmelītēs. Tad sagriež dārzeņus pēc izvēles (piemēram, tomātus, gurķus, lapu salātus un dažādus garšaugus). Sajauc visu kopā, pievieno garšvielas pēc izvēles un pārlej ar olīveļļu. Protams, variācijas var būt visdažādākās, un salātiem var pievienot arī olu, šampinjonus, sieru, papriku, riekstus un citas piedevas, kā arī izvēlēties un pagatavot citu mērci.

4. Vistas filejas mērce
Vistas filejas mērce viennozīmīgi būs gards un sātīgs papildinājums dažādiem makaronu, kartupeļu un rīsu ēdieniem, turklāt arī šeit iespējams plašs variāciju klāsts. Pats vienkāršākais un ātrāk pagatavojamais variants – sagriež vistas fileju garenos, pusotru centimetru lielos gabaliņos, pievieno garšvielas (piemēram, sāli un piparus). Tad nedaudz apcep un pievieno sagrieztus sīpolus un sakapātus vai ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus. Cep, līdz vistas gabaliņi kļūst zeltaini brūni. Tad pievieno skābo vai saldo krējumu un sāli pēc garšas. Pasniedz ar piedevām.

5. Tradicionālā vistas fileja
Klasikas cienītāji noteikti piekritīs, ka nekas nav labāks un gardāks par zeltaini brūnu, sulīgu vistas fileju, kas iesmērēta ar garšvielām, apviļāta miltos un olā un apcepta uz pannas vai pagatavota cepeškrāsnī. Tā labi garšos gan silta kopā ar piedevām (kartupeļiem, rīsu ēdieniem, salātiem u.c.), gan atdzesēta un pasniegta pildītā sviestmaizē.

Raksts tapis sadarbībā ar "Latvijas avīzi

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)