Banner 980x90

Pensionāres vēstule Šteina atbalstam pamatīgi uzkurina līgatniešus

Ilggadēja Līgatnes papīrfabrikas darbiniece un papīrfabrikas ciemata iedzīvotāja Īrisa Litvinoviča, nespējot samierināties ar jaunievēlētās Līgatnes novada domes pirmajiem pieņemtajiem lēmumiem, ievēlēšanu domes amatos, nolēmusi vērsties ar iesniegumu valsts iestādēs, lai noskaidrotu, vai procedūras domē ritējušas likumīgi, vēsta laikraksts "Druva".

Pensionāre vēstulē pauž bažas, ka nav ievēroti demokrātijas principi - Ainārs Šteins, kurs saņēmis teju 1300 balsu, nav kļuvis par novada domes priekšsēdētāju, ne arī par izpilddirektoru. Savukārt jaunievēlētais mērs Guntars Pīpkalējs saņēmis vien ap 200 balsīm. Kad vēstule bijusi gatava, Litvinoviča par savu nodomu vērsties pie valsts institūcijām, lai tā sniedz skaidrojumu, pastāstījusi pāris paziņām, un tās ierosinājušas ar vēstules saturu iepazīstināt arī citus līgatniešus. Tā rezultātā aptiekā un citur Līgatnes pilsētas sabiedriskās vietās tagad ir izlasāma pensionāres vēstule par jaunievēlētās Līgatnes novada domes rīcības likumību. Līgatnieši, to lasot, spontāni sākuši pievienot arī savus parakstus.

"Druva", sazinoties ar Aināru Šteinu, noskaidroja, ka par vēlētājas iniciatīvu viņš ir uzzinājis no līgatniešiem, jūtas aizkustināts, bet pašu vēstuli nav lasījis. Viņš gan skaidro, ka demokrātijas principi amatu sadalījumā pēc domes vēlēšanām nav pārkāpti, bet izmantotas iespējas, kuras rada pati Latvijas vēlēšanu sistēma. "Attiecībā uz vēlētājiem es to sauktu par politisko korupciju, vienkārši neētisku rīcību, bet politikā galvenais ir rezultāts, un tas ir sasniegts - apvienība "Līgatnei" novadā ieguva varu."

Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Guntars Pīpkalējs "Druva" sacīja, ka ir izlasījis pensionāres vēstuli, un atzina, ka tajā paustās bažas par Līgatnes novada attīstību nākotnē ir nepamatotas, balstītas uz nepatiesu informāciju, un kodolīgi piebilda, ka neviens Līgatnes novada domē neko no iepriekšējā deputātu sasaukumā iesāktā netaisās likvidēt vai kādas pašvaldības iestādes darbu apstādināt. "Mēs turpināsim strādāt novada attīstībai," uzsvēra Pīpkalējs.

Pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv jau vēstīja, ka Līgatnes novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par novada domes priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējais izpilddirektors Pīpkalējs. Līgatnieši savu nostāju aktīvi pauda arī komentējot attiecīgo ziņu.

TāpatCesis24.lv jau vēstīja, ka Šteins turpmāk plāno darboties mārketinga un biznesa konsultāciju nozarē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)