Banner 980x90

Pasniegti Latvijas Ārstu biedrības apbalvojumi

SIA "Cēsu klīnika" kolektīvs lepojas ar kolēģiem, kuri godināti Cēsīs, 2015.gada 21.februārī Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) starpdisciplinārās konferences "Neatliekamie stāvokļi medicīnā" laikā.

LĀB goda biedra diplomu latīņu valodā saņēma Valdis Apinis, kurš no 1976. gada līdz 2008. gadam vadīja SIA "Cēsu klīnika" (iepriekš sauktu pašvaldības aģentūra "Cēsu rajona slimnīca"). Goda zīmes nodibinātas kā oficiāls atzinības un pateicības izteikums par sasniegumiem pasaules vai Latvijas medicīnas attīstībā, kā arī par izcilu ieguldījumu Latvijas medicīnā un tās attīstībā. LĀB goda biedra nosaukuma piešķiršana ir cieņas un atzinības apliecinājums izcilākiem kolēģiem, kas krietni sekmējuši medicīnas un veselības aprūpes virzību.

Pasākuma laikā LĀB II pakāpes goda zīmi Tempus Hominis "Cilvēka laiks" par izciliem sasniegumiem medicīnā izsakot atzinību par ieguldījumu Latvijas iedzīvotāju veselības aprūpē un veselības aprūpes organizācijā saņēma SIA "Cēsu klīnika" valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa. LĀB II pakāpes Goda zīme tiek piešķirta Latvijas un ārvalstu ārstiem, kā arī citu medicīnas nozaru speciālistiem par nopelniem Latvijas un pasaules medicīnas attīstībā, par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas medicīnas attīstībā, par ievērojamu atbalstu Latvijas Ārstu biedrībai un tās attīstībai, par lielu atbalstu Latvijas medicīnas zinātnei, izglītībai, klīniskai praksei.

Par godu šiem nozīmīgajiem notikumiem 2015.gada 24.februārī SIA "Cēsu klīnika" valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa tikās ar bijušo Cēsu veselības aprūpes iestādes vadītāju Valdi Apini, lai dalītos iespaidos par medicīnā aizvadīto darba ikdienu un pārrunātu turpmāko veselības aprūpes pakalpojumu attīstību Cēsīs. Pēc tikšanās lūdzu Apinim dalīties savās domās un atbildēt uz dažiem jautājumiem:

Vai arī pēc amata atstāšanas aizvien interesējaties par veselības aprūpes politiku valstī un sekojat līdzi notikumiem SIA "Cēsu klīnika"?


Jā, aktīvi interesējos par visām aktualitātēm veselības aprūpes nozarē, jo arī pēc amata pienākumu pildīšanas beigām piekritu piedalīties SIA "Cēsu klīnika" attīstības projekta komandas darbā, lai izstrādātu pilnvērtīgu attīstības, paplašināšanas un rekonstrukcijas projektu.

Kāda ir galvenā atziņa atskatoties uz nostrādātajiem darba gadiem Pašvaldības aģentūrā "Cēsu rajona slimnīca"?

 src=

Darba sākuma stadija bija diezgan bēdīga, jo uzsākām darbu tikko nodotā ēkā, kurai bija nekvalitatīvi veikta kanalizācijas sistēmas ierīkošana un daudz tehniska rakstura problēmu, kuras kopā ar tagadējo saimnieciskā nodrošinājuma daļas vadītāju Vilni Briedi risinājām. Bija prieks strādāt veselības aprūpē un redzēt, kā slimnīca kļuva par vienu no vadošajām. Attīstīties palīdzēja sadarbība ar Cēsu novada pašvaldību un nojauta kopā ar stratēģiju, kad jau iepriekš ir novērtēts slimnīcas potenciāls un tiklīdz rodas iespēja, veikli realizēts iecerētais. Šādā veidā izdevās ieviest dienas stacionāru. Manuprāt, vadītājam ir jābūt padomā vairākiem attīstības variantiem un vīzijai 3 gadus uz priekšu. Saviem vietniekiem liku apgūt šaha spēli - tas palīdz attīstīt domāšanu 3 gājienus uz priekšu, jo krīzes veselības aprūpē, liek daudz domāt, lai izdzīvotu un attīstītos.

Kāda ir Jūsu vīzija labākai SIA "Cēsu klīnika" ikdienai?

Esmu par izstrādātā slimnīcas attīstības, paplašināšanas un rekonstrukcijas projekta īstenošanas turpināšanu, pārejot pie nākamās kārtas, kuras ietvaros bija paredzēts celt jaunu ambulatorās daļas korpusu, lai vienuviet būtu gan ambulatorie speciālisti, gan ģimenes ārsti.

Kādas ir Jūsu domas par esošo veselības aprūpes sistēmu Latvijā?


Pēc manām domām ir jāpārskata valsts finanšu līdzekļu daudzums un sadalījums slimnīcām, tiem jābūt sabalansētiem ar sniegto pakalpojumu izmaksām, atstājot iespēju slimnīcu pilnveidei. Kā arī jāpārskata līdzmaksājumu apjomi par veselības aprūpes pakalpojumiem, kas šobrīd ir pārāk augsti, ņemot vērā iedzīvotāju maksātspējas ierobežojumus. Runājot par obligāto veselības apdrošināšanas ieviešanu Latvijā, jāņem vērā, ka ikviens apdrošinātājs darbojas tirgū ar mērķi gūt peļņu, tāpēc tās gribēs nopelnīt uz šo polišu rēķina.

Ko Jūs gribētu novēlēt SIA "Cēsu klīnika" darbiniekiem un tās vadībai?

SIA "Cēsu klīnika" darbiniekiem novēlu veiksmi un galvenais saliedētību, savukārt vadībai tik jāturpina iesāktais, virziens ir īstais.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)