Banner 980x90

Pasniegti apbalvojumi cēsniekiem - vēstures glabātājiem

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Vakar, 2.februārī, Cēsu novada pašvaldībā viesojās Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) bijušie komandieri - ģenerālleitnants Raimonds Graube un viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots. Viņi cēsniekiem pasniedza goda rakstus par ieguldījumu Latvijas vēstures izzināšanā un saglabāšanā un par sadarbību ar NBS, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Goda rakstus saņēma Voldemārs Koltovs, Jānis Sekste un Agris Šults. Gan Raimonds Graube, gan Gaidis Andrejs Zeibots uzsvēra Cēsu nozīmi Latvijas vēsturē, kā piemēru minot Cēsu kaujas, kas bija viena no izšķirošajām kaujām Latvijas Brīvības cīņās. Viņi norādīja, ka redzams - Cēsu bagātīgās vēstures saglabāšana pašvaldībai un tās iedzīvotājiem ir būtisks ikdienas darbs.

Gaidis Adrejs Zeibots uzsvēra, ka Cēsis sniedz nozīmīgu vēsturisku mācību - visstiprākie esam kopā ar savām brāļu tautām. Uzvara Cēsu kaujās kļuva iespējama, latviešu un igauņu karavīriem cīnoties plecu pie pleca.

Raimonds Graube viesošanās laikā arī pastāstīja par Cēsīs gaidāmajiem vēstures atceres pasākumiem. Starp tiem ir Cēsu pulka Skolnieku rotas piemiņas karoga maiņa, kas notiks šī gada 18.maijā Cēsīs. Pašlaik karogs glabājas Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā, kas to iepriekšējā gadā saņēma no Smiltenes ģimnāzijas. Šogad Cēsis to nodos glabāšanā Rūjienai.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs viesiem pasniedza rotkaļa Daumanta Kalniņa darinātus nameja gredzenus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)