Banner 980x90

Pārgaujas pašvaldība ar iedzīvotāju palīdzību meklēs Rozulas skolas ēkas izmantošanas iespējas

Rīga, 21.febr., LETA. Pārgaujas novada pašvaldība aicinājusi iedzīvotājus izteikt viedokli par Rozulas skolas ēkas tālākas izmantošanas iespējām, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Rozulas pamatskolas darbība tika pārtraukta 2008.gada jūlijā, pēc tam, kad Rozulas pamatskolas skolēnu skaits bija sarucis līdz 13 un skola vairs nevarēja pastāvēt.

Cienot Rozulas skolas nozīmi vietējo iedzīvotāju izglītošanā, Rozulas kopienas dzīvē un cerot, ka ēku kādreiz atkal izdosies izmantot, pašvaldība visus šos gadus ir nodrošinājusi ēkas uzturēšanu - ierīkojusi apkures sistēmu, apsardzi, sakārtojusi apkārtējo teritoriju. Skolai tiek iepirkta malka, algots viens darbinieks. Kopumā kopš 2010.gada īpašuma uzturēšanai izlietoti 106 034 eiro.

Tomēr risinājumu ēkas izmantošanai līdz šim nav izdevies atrast. Interesi par ēkas nomu izrādīja dažas profesionālas radošas organizācijas, diemžēl sarunas nenoveda pie rezultāta, skaidro pašvaldība.

Pašvaldība piedāvājusi telpas izmantošanai novada sabiedriskajām organizācijām, tomēr skolas atrašanās vieta nevienai no tām nešķita piemērota. Arī uzņēmēji, ar kuriem sāktas sarunas par iespējamu telpu nomu, izvēlējās savu darbību attīstīt citur. Pirms kāda laika izvērtēta arī iespēja ēkā veidot vietējo novadpētniecības muzeju, taču aplēsts, ka muzejs, kas atrodas tik attālināti no galvenajiem autoceļiem, nebūtu dzīvotspējīgs. Turklāt, lai ēku varētu izmantot kādas ieceres īstenošanai, jāveic pārbūve vai atjaunošana un iekšējo inženiertīklu izbūve, kam nepieciešamais finansējums ir vairāk nekā 520 000 eiro.

Ēka jau desmit gadus stāv tukša, un īpašumu komisijā ir izskanējis viedoklis arī par to, ka ēku un tai pieguļošo zemes gabalu varētu atsavināt. Iegūtos līdzekļus saskaņā ar pašvaldības investīciju plānu varētu mērķtiecīgi ieguldīt Rozulas tautas nama atjaunošanā un infrastruktūras attīstīšanā - nomainīt jumtu, uzlabot ēkas energoefektivitāti, atjaunot fasādi un sakārtot iekšējos inženiertīklus.

Tādēļ pašvaldība vērsusies pie iedzīvotājiem, lai noskaidrotu sabiedrības viedokli par Rozulas skolas turpmāku izmantošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)