Banner 980x90

Pārgaujas novadā sadzīves atkritumu apsaimniekošanu arī turpmākos nodrošinās "ZAAO"

Rīga, 1.nov., LETA. Pārgaujas novada administratīvajā teritorijā arī turpmākos septiņus gadus par sadzīves atkritumu un mājsaimniecībās radīto būvniecības atkritumu apsaimniekošanu atbildīgs būs uzņēmums SIA "ZAAO", lēmuši Pārgaujas novada domes deputāti.

Jaunais līgums stāsies spēkā šā gada decembrī, jo tad beigsies ar uzņēmumu 2013.gada novembrī noslēgtā līguma darbības termiņš.

Gadījumā, ja jaunā līguma darbības laikā netiks palielinātas ar pakalpojumu sniegšanu saistīto nodokļu likmes, piemēram, dabas resursu nodoklis vai būtiski nepieaugs degvielas izmaksas, atkritumu apglabāšanas izmaksas, kā arī citas ar pakalpojuma sniegšanu saistītās tiešās izmaksas, "ZAAO" neplāno palielināt maksu par atkritumu apsaimniekošanu, apgalvoja pašvaldībā.

Stājoties spēkā jaunajam līgumam par mājsaimniecībās radīto būvniecības atkritumu izvešanu no klienta norādītas adreses būs jāmaksā 28,25 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN) par kubikmetru.

SIA "ZAAO" ir pašvaldību dibināta komercsabiedrība, kuras dalībnieces ir 28 pašvaldības. Sabiedrības dibināšanas mērķis bija atkritumu apsaimniekošanas sistēmas izveide Ziemeļvidzemes reģionā. Pārgaujas novada pašvaldībai pieder 144 360 SIA "ZAAO" kapitāla daļas.

"ZAAO" 94% no ieņēmumiem gūst no sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanas tajās pašvaldībās, kas ir tās dalībnieces.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)