Banner 980x90

Pārgaujas novadā notiks rogaininga sacensības

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Nu jau trešo gadu pēc kārtas rudens pusē notiks rogainings, šoreiz tas notiks Pārgaujas novadā.

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Pārgaujas novada pašvaldībā, sacensības notiek sestdienā, 7.novembrī. To sākums plkst.10.00. Daļa sacensību beigsies plkst.16.00, daļa dalībnieku turpinās sacensības tumsas apstākļos līdz plkst.22.00.

Rogainings ir sporta veids, kas radies Austrālijā pirms gandrīz 40 gadiem, apvieno orientēšanos, pārgājienu vai skrējienu, kā arī piedzīvojumu sporta elementus. 

Šogad sacensību dalībnieki no visas Latvijas, kā arī daži viesi no Igaunijas un Lietuvas, meklēs dabā izvietotos kontrolpunktus gleznainajā Pārgaujas novada teritorijā. 

Dalībnieki startē mazās komandās 2-5 cilvēki, vairums kājām, daži arī velosipēdiem.  Sacensību dalībnieki tiek aicināti saudzīgi izturēties pret dabu, respektēt vietējo iedzīvotājus un to īpašumus. Iespēju robežās ir apsekotas paredzamo pārvietošanās ceļu malās esošās viensētas un īpašumi, ziņo sacensību organizatori - Latvijas orientēšanās federācija un federācijas Sabiedrisko attiecību komisijas vadītājs Valters Kaminskis.
  
Gadījumā, ja 7.novembrī redzeslokā parādās neparasti cilvēki mazās grupiņās uz ceļiem, kādā mežmalā vai pļavā, lūgums izturēties ar sapratni. Tāpat ir lūgums uz vienu dienu piesiet suņus


 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)