Banner 980x90

Pārgaujas novadā atzīmēs laiku pirms ziemas saulgriežiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Laikā, kad daba dodas pie ziemas miera un dienas ir īsas, Pārgaujas novada iedzīvotāji rīko pasākumus, kas izceltu prieku, apbrīnu un gaišumu, kas mīt gan dabā, gan cilvēkos pašos, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē Pārgaujas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un Jaunatnes lietu speciāliste Stefānija Jančevska.

24.novembrī, plkst.17.00, Straupē, Piķiera namiņā notiks unikālas un smaržīgas bišu izstādes atklāšana. Izstāde Piķiera namiņā būs aplūkojama veselu nedēļu un tā plānota kā ceļojoša izstāde ar atklāšanas pasākumiem dažādos ciemos. Tās iniciatori ir Guna un Jānis Rukšāni, piedalās arī bitenieks Otto Abzalons. Kopā šie bitenieki vēlas pastāstīt sabiedrībai par unikālo bišu dzīvi un mijiedarbību ar dabu un cilvēkiem. Atklāšanas pasākumā muzikāli priecēs Straupes koris, būs pieejamas bišu produktu degustācijas, uzdevumi garšu kārpiņām un sveču liešanas darbnīca.

28.novembrī Pārgaujas novada biedrība "Straupes jaunieši" aicina ikvienu uz Straupes tautas namu, lai baudītu labdarības koncertu "IEDVES PRIEKU!". Koncerts atzīmē un sveic cilvēkus, kas novadā iedveš prieku citiem, tāpēc pirms koncerta visi aicināti apskatīt fotoizstādi ar šiem cilvēkiem. Vakaru piepildīs dažādi teatrāli un muzikāli priekšnesumi, kurus rādīs gan pašmāju talanti, gan viesi no kaimiņu novadiem. Ieeja pasākumā pret ziedojumiem.

4.decembrī plkst.13.00, Stalbes tautas namā, notiks izrāde bērniem "Minjoni-detektīvi", ar bērniem tik iemīļotajiem multfilmas varoņu motīviem, ko šoruden piedāvā "Valmieras kinostudija". Izrāde ir stāsts par to, kā no kalendāriem pazudusi diena - svētdiena. Visi pasaules detektīvi to ir bez panākumiem meklējuši it visur  un pēdējā cerība ir uz detektīviem Minjoniem. Viņi nav paši gudrākie, bet veiksmīgākie noteikti. Tikai viņiem izdodas atrast pazudušo nedēļas dienu. Kā tas notiek? – Par to stāstīs muzikālā izrāde "Detektīvi Minjoni". Izrādes režisors  ir godalgotais Valmieras drāmas teātra aktieris Imants Strads, lomās Valmieras teātra aktieri un Rīgas viesmākslinieki. Izrādes garums - 1 h (bez starpbrīža). Mērķauditorija - bērni vecumā no 4 līdz 12 gadiem. Ieejas maksa 1 eiro.

5.decembrī plkst.19.00 Raiskuma pagasta tautas namā "Auciemmuiža" izrādīta tiks dokumentālā filma "RUČS UN NORIE". Filma "Ručs un Norie" ir stāsts par divu eksotisku pasauļu sastapšanos, kas uzšķiļ pārsteidzošu emocionālu un dvēselisku radniecību. Antropoloģijas maģistratūras studente Norie Tsuruta no Japānas ierodas Latvijā, lai pētītu un rakstītu savu maģistra darbu par suitu novadu. Te viņa satiek vienu no vecākajām suitu sievām Mariju Steimani, sauktu par Ruču, kura nezina ne vārda angliski, toties dzied. Norie iemācās latviešu valodu un dziesmas. Un antropoloģiskā interese pamazām pārvēršas patiesā gara tuvībā, kas neapdziest pat tad, kad Norie ir spiesta atgriezties Japānā. Turpmāk Latvija un Japāna ir saistītas ar neredzamu un ļoti personisku pavedienu – Ručs raizējas par Norie "tur, tālumā" un uztraucas par katru zemestrīci Japānā. Bet Norie sauc Ruču par savu Latvijas vecmāmiņu, vēlas atgriezties un savā dzimtenē iet uz futbola spēli latviešu tautastērpā un kopā ar draugiem sauc: "Sarauj, Latvija!".

Šogad oktobrī filma "Ručs un Norie" nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps" balvas pasniegšanas ceremonijā plūca laurus kā labākais dokumentālais darbs, bet kopumā ieguva četras "Lielā Kristapa" statuetes.

Ieeja maksa 2 eiro.

Eglītes iedegšana jau 8.decembrī notiks Raiskumā, plkst.16.30., bet 11.decembrī eglīte iedegsies Rozulā, plkst. 16.30.

12.decembrī plkst.19.00 Straupes tautas namā izrādīta tiks jau atzinību guvusī dokumentālā filma "Prāta Vētra: Starp krastiem". Filma ir dokumentāls stāsts par četriem draugiem. Par četriem atšķirīgiem, taču sirdī līdzīgiem skolas biedriem. Viņi piedzima septiņdesmito gadu vidū, izauga ar padomju multenēm un tukšajiem veikalu plauktiem. Mūsu valsts neatkarības priekšvakarā izveidojot jaunu grupu "Prāta Vētra". Pirmo reizi grupa atklāti stāstīs par kopābūšanu, krīzēm un prieka brīžiem. Par Rietumiem un Austrumiem. Šī būs iespēja būt klāt grupas jaunākā albuma tapšanas procesos Berlīnē un redzēt vēsturiskus kadrus no arhīviem. Filma būs stāsts par "Prātas Vētras" un mūsu valsts ceļu. Par nepadošanos un spītību. Par neatlaidību, krišanu un atkal celšanos.

Režija: Sandijs Semjonovs, Gundars Rēders un Audinga Kucinskaite

Filmas garums: 96 min. Vecuma ierobežojums: 12. Ieejas maksas 2 eiro.

13.decembrī plkst.16.00 Raiskuma pagasta tautas namā "Auciemmuiža" Stalbes senioru sieviešu ansamblis "Dzīvotprieks" ielūdz uz Adventes laika koncertu.

Piedalās ansamblis "Dzīvotprieks",  deju kopa "Papardīte", amatierteātris "Punkts uz I". Ieeja bez maksas.

19.decembrī plkst.19.00 Ziemassvētkus Rozulā ieskandinās jauniešu teātris "Rozbeķēni" un "Pārgaujas Lakstīgalas". Ieeja bez maksas.

20.decembrī norisināsies pirmsskolas bērnu eglītes "Madagaskaras Ziemassvētki". Eglītes notiks visos novada ciemos, sākot no plkst.11.00 Straupes tautas namā, tad  plkst.14.00 Raiskuma tautas namā un plkst. 17.00 Stalbes tautas namā.

26.decembrī plkst.19.00 Straupes tautas namā notiks pirmais Ziemassvētku koncerts "Ziemassvētkus gaidot". Koncertā piedalās novada visi pašdarbības kolektīvi. Koncertā ieeja bez maksas. Bet plkst. 22.00 iesildīs balle kopā ar grupu "Galaktika". Ieejas maksa 3 eiro.

Tradicionāli, 27.decembrī plkst.11.00, Stalbes tautas namā notiks apvienotā Senioru eglīte. Sirdis sildīs Daiņa Skuteļa koncerts. Ballē muzicēs "Rumbas kvartets".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)