Banner 980x90

Pareiza zobu kopšana un zobārstniecība: piecas izplatītas kļūdas zobu birstītes lietošanā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Ikviena cilvēka ārējam izskatam, organisma veselībai un dzīves kvalitātei būtiska ir mutes dobuma higiēna. Pareiza zobu kopšana un kvalitatīva Dentalart.lv zobārstniecība sagādās Jums cerēto rezultātu un apburošu smaidu jebkurā vecumā, tādēļ jo īpaši svarīgi ir pievērst uzmanību pareizai zobu tīrīšanai ikdienā.

Kas bojā Jūsu zobu veselību?
Zobu emaljas bojāšanās un kariesa novēršana atgādina cīņu ar vējdzirnavām, kurā ik dienas metas zobārstniecība, jo mutes dobumu apdraud visdažādākie faktori:
- skābi saturoša pārtika (citrusaugļi, etiķi saturoši produkti) un saldumi;
- dzērieni (kafija, tēja, sula, vīns);
- tabaka;
- iedzimtība un saslimšanas;
- nepietiekama mutes dobuma higiēna (zobu birstītes nepareiza lietošana, zobu diega neizmantošana, nekvalitatīva zobārstniecība).

5 kļūdas zobu birstītes izmantošanā
Lai zobu tīrīšana būtu efektīva, neapdraudētu smaganu veselību un saglabātu skaistu smaidu vēl ilgi, būtiska ir pareiza zobu birstītes izvēle un lietošana. 

Piecas populārākās kļūdas, kādas pieļaujam, izmantojot zobu birstītes:
- nepiemērots birstītes izmērs – izvēlieties mutes dobumam atbilstoša izmēra zobu birsti. Tā nedrīkst būt par lielu un radīt diskomfortu zobu tīrīšanas gaitā;
- nepareiza sariņu cietība – zobu sukas sariņi nedrīkst būt pārlieku cieti, lai tie netraumētu smaganas un neradītu asiņošanu. Vienlaikus sariņiem jābūt gana stingriem, lai efektīvi tiktu galā ar ēdiena paliekām un aplikumu;
- nepareiza zobu tīrīšanas tehnika – zobi jātīra ar slaukošām, vertikālām kustībām virzienā no smaganu līnijas uz zoba augšdaļu. Tīrīšana jāveic saudzīgi, lai neveicinātu zobu nodilumu un smaganu iekaisumu. Zobi ir jātīra no abām pusēm, rūpīgi notīrot arī iekšējo virsmu;
- vecas birstītes lietošana – zobu birstītes maiņa nepieciešama ik pēc trim mēnešiem. Ja zobu sukas sariņi ir izspūruši, zaudējuši elastību un krāsu, tas nozīmē, ka rīks savu laiku ir nokalpojis un vairs nespēj gādāt par efektīvu tīrīšanu. Tāpat birstītē pastāvīgi uzkrājas mikrobi, tādēļ tā rūpīgi jāizskalo pēc katras lietošanas reizes;
- reta zobu tīrīšana - zobi jātīra vismaz divas reizes dienā un katrai tīrīšanas reizei jāvelta ne mazāk kā trīs minūtes.
Saudzējiet mutes veselību un maciņa biezumu – zobārstniecība nav atliekama uz pēdējo brīdi!
Lai savlaicīgi izvairītos no caurumiem zobu emaljā, vismaz divreiz gadā jāapmeklē zobārsts un zobu higiēnists. Zobārstniecība "Dental Art" ar profesionālo speciālistu konsultācijām un ārstēšanu palīdzēs Jums uzturēt teicamu zobu un mutes dobuma veselību. 

Zobārstniecība pakalpojumu klāstā piedāvā
- zobu pārbaudi un plombēšanu;
- zobu higiēnu un estētiku;
- implantoloģiju;
- protezēšanu u.c.

"Dental Art" pieredzējušie mutes dobuma veselības eksperti tiks galā ar visām zobu problēmām, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un kvalitatīvākos materiālus, ko piedāvā mūsdienu zobārstniecība.

Rūpējoties par veseliem un skaistiem zobiem, ieskatieties www.dentalart.lv!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)