Banner 980x90

Pagarināta pieteikšanās bezmaksas sociālo rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai Vidzemē

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ņemot vērā vecāku lielo interesi, Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldībās pagarināta pieteikšanās bērnu ar funkcionāliem traucējumiem izvērtēšanai bezmaksas sociālo rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai, aģentūru LETA informēja Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Āboliņa.

Bezmaksas sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai var pieteikties vecāki, tajā skaitā audžuvecāki un aizbildņi, kuru ģimenēs dzīvo bērns ar funkcionāliem traucējumiem un kuram noteikta invaliditāte. Pieteikties var savas pašvaldības Sociālajā dienestā, izņemot Valmieras pilsētas pašvaldību.

Vēlāk ar vecākiem sazināsies speciāli izveidota speciālistu komanda, kurā darbojas sociālais darbinieks, psihologs, ergoterapeits, pēc nepieciešamības piesaistot fizioterapeitu, un kopā ar vecākiem norunās piemērotāko laiku, lai tiktos ar bērnu un izvērtētu, kādi sociālie rehabilitācijas pakalpojumi tam nepieciešami veselības uzlabošanai. Tieši individuālais vajadzību plāns noteiks sociālo rehabilitācijas pakalpojumu klāstu.

Balstoties uz individuālo plānu, katrs no bērniem varēs bez maksas apmeklēt līdz pat 4 speciālistiem, katru no tiem apmeklējot ne vairāk kā 10 reizes. Savukārt bērnu vecāki varēs saņemt psihologa pakalpojumu, rehabilitologa pakalpojumu, fizioterapiju, kā arī izglītojošās atbalsta grupas, bet ne vairāk kā divus no minētajiem pakalpojumiem un katru ne vairāk kā 10 reizes.

Pašvaldību izmaksas par sniegtajiem pakalpojumiem no deinstitucionalizācijas projekta "Vidzeme iekļauj" līdzekļiem kompensēs Vidzemes plānošanas reģions.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)