Banner 980x90

Pagājušā gada populārākais alkoholiskais dzēriens - "Cēsu Džons"; alus - "Miezītis"

Foto: Facebook/ Cēsu Alus
Foto: Facebook/ Cēsu Alus

Pagājušajā gadā populārākais alkoholiskais dzēriens Latvijā, tāpat kā 2014.gadā, bijis alkoholiskais kokteilis "Cēsu Džons", populārākais alus - "Miezītis" (ražotājs - AS "Cēsu alus"), liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji par 2015.gadu.

Savukārt 2014.gadā populārākais alus bija "Apinītis stiprais" (AS "Aldaris").

No "Top 10" populārākajiem alkoholiskajiem dzērieniem 2015.gadā otrais bijis dzirkstošais vīns "Bosca", kurš uz 3.vietu nobīdījis 2014.gada otro populārāko dzērienu - dzirkstošo vīnu "Rīgas šampanietis".

Ceturtais populārākais dzēriens ir alkoholiskais kokteilis "Dins", bet piektajā vietā ir brendijs "Bonaparte".

Sestajā vietā ir alkoholiskais kokteilis "Black Balsam", kas uz 7.vietu nobīdījis alkoholisko kokteili "Cēsu 14%".

Astotajā vietā pērn bijis kokteilis "Fizz", kas uz devīto vietu nobīdījis stiprināto vīnu "Agdam". Desmitajā vietā ir degvīns "Katyusha", kas no pirmā desmitnieka izstūmis degvīnu "3 graudu".

Starp "Top 10" populārākajām alus markām 2015.gadā otrajā vietā bija "Cēsu premium" ("Cēsu alus"), trešajā - "Apinītis stiprais" ("Aldaris"), kam seko "Aldara gaišais" ("Aldaris"), "Līvu pilzenes" (SIA "Cido grupa"), "Walter" ("Cēsu alus"), "Lāčplēsis dzintara" ("Cido grupa"), "Optima linija" ("Cido grupa"), "Lāčplēsis gaišais" ("Cido grupa") un "Cēsu brūža" ("Cēsu alus") alus.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)