Banner 980x90

Pabeigti bibliotēkas teritorijas labiekārtošanas darbi

Lai arī Cēsu Centrālās bibliotēkas ēka jau ir nodota bibliotekāru un grāmatu lasītāju rīcībā, bibliotēkas rekonstrukcijas projekta oficiālais noslēguma datums ir šī gada 31.maijs. Līdz ar projekta noslēgumu ir pabeigti teritorijas labiekārtošanas darbi: veikta teritorijas apzaļumošana (zālājs un apstādījumi), marķējumi uz ielām un ceļa zīmēm, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Kā stāsta Cēsu Centrālās bibliotēkas direktore Natālija Krama, atsauksmes par bibliotēku gan no lasītājiem, iedzīvotājiem, gan arī profesionāļiem - citiem bibliotekāriem, ir ļoti labas. Bibliotēka jau ir uzņēmusi ap 100 ekskursantu grupas un iespaidi par redzēto ir ļoti pozitīvi.

Projekta mērķis bija izveidot daudzfunkcionālu reģiona un novada bibliotēku, dažādojot un paplašinot pakalpojumu klāstu, veicinot to pieejamību visiem iedzīvotājiem un palielinot pilsētas pievilcību, tādejādi sekmējot reģiona konkurētspēju un pievilcību darba un dzīves apstākļiem.

Projekts "Cēsu Centrālās bibliotēkas ēkas renovācija un pieejamības nodrošināšana" tika sākts 2013.gadā un īstenots ES līdzfinansētās aktivitātes "Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai" gaitā.

Kopējās projekta izmaksas ir 2 918 405 eiro. No tiem Cēsu novada pašvaldības finansējums ir 437 058 eiro apmērā, ERAF finansējums - 2 417 360 eiro, valsts budžeta dotācija 63 987 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)