Banner 980x90

Notiks Vidzemes reģionālais konkurss produktiem ar sieru sastāvā

Rīga, 20.jūl., LETA. Biedrība "Siera klubs" sadarbībā ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi, Cēsu pašvaldības aģentūru "Cēsu Kultūras un tūrisma centrs' un piena pārstrādes uzņēmumiem 21.jūlijā Cēsīs rīkos Vidzemes reģionālo konkursu "Siera garduma vēstījums nākamai paaudzei", kurā spēkiem mērosies produkti ar sieru sastāvā, aģentūru LETA informēja "Siera klubā".

Konkursam pieteikušies 15 dalībnieki, tostarp no Smiltenes, Valmieras, Rīgas, Straupes, Siguldas, Madonas, Jaungulbenes, kuri katrs atvedīs pa četriem kilogramiem smagus produktus - tortes, plātsmaizes, kūkas, ruletes, kliņģerus - kopā 60 kilogramus. Šo produktu kvalitāti vērtēs žūrija, ņemot vērā ražotāju prezentācijas, receptūru precizitāti un citus kritērijus.

Pēcāk ikviens pasākuma apmeklētājs varēs nobaudīt mielastu ar sieru.

Konkursa galvenais noteikums ir tas, ka ikviena produkta sastāvā jābūt sieram.

Biedrībā "Siera klubs" informēja, ka šādā veidā, popularizējot sieru, palielinās siera izmantošana. Siera patēriņš uz vienu iedzīvotāju gadā patlaban sasniedz 19,3 kilogramus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)