Banner 980x90

Notiks Cēsu uzņēmēju forums "Cilvēks. Stratēģija. Produkts."

Jānis Rozenbergs/ Foto: Cesis24.lv
Jānis Rozenbergs/ Foto: Cesis24.lv
Piektdien, 25.novembrī, Cēsīs jau ceturto gadu pēc kārtas notiks forums uzņēmējiem "Cilvēks. Stratēģija. Produkts.", pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Pasākums notiks Vidzemes koncertzālē, un tajā būs iespēja uzzināt par uzņēmējdarbības attīstības tendencēm Latvijā, biznesa ideju un inovāciju realizēšanu, kā arī noslēgumā ieklausīties jauno uzņēmēju veiksmes stāstus.

Forumā uzstāsies Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, bankas "Citadele" ekonomists Mārtiņš Āboliņš un Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. Pasākumu vadīs LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Dienas laikā klātesošajiem būs iespēja uzzināt par dažādām aktualitātēm uzņēmējdarbībā. SSE Rīga Analītisko pētījumu un stratēģiju laboratorijas pasniedzējs Roberts Ķīlis stāstīs, kādas izmaiņas pašlaik notiek darba raksturā un vidē, profesiju pieprasījumā tagad un tuvākās nākotnes griezumā. Savukārt vadzinību konsultants, Latvijas Startup uzņēmumu asociācijas valdes loceklis Daniels Pavļuts vēstīs par izmaiņām biznesa tendencēs. Foruma 2.daļā, kas veltīta radošuma izpausmēm uzņēmējdarbībā, patstāvīgais radošais direktors Voldemārs Dūdums dalīsies pieredzē kā radoši un ar minimāliem finanšu līdzekļiem veidot efektīvu uzņēmuma reklāmu. Ekonomists un biznesa konsultants Aigars Plotkāns izvērsīs tēmu par Biznesa ideju pielaikošanu. Par jaunu pieeju kreatīvi risināt problēmas pastāstīs RTU Asociētā profesore Karinē Oganisjana. Vēlāk par inovācijas un ideju realizāciju skaidros Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) pārstāvji sadarbībā ar zīmolu "Milzu!" un "Garden Snack" ražotājiem. Dienas noslēgumā pieredzes stāstos dalīsies gan uzņēmēji ar vairāku gadu desmitu pieredzi uzņēmējdarbībā, gan jaunie Cēsu novada uzņēmēji.

"Esmu ārkārtīgi priecīgs, ka Cēsu uzņēmēju forums aug ne vien kvalitātē un saturā, bet arī nozīmīgumā, kļūstot par reģionālu forumu uzņēmējiem visā Vidzemē," akcentē Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, piebilstot, ka "šī gada foruma programmu, pateicoties sadarbības partneriem, esam veidojuši īpaši bagātīgu un aizraujošu, kas noteikti ieinteresēs ikvienu domāt un strādāt gribošo."

"Vērojot uzņēmēju lielo rosību forumos visā Latvijā, varu secināt, ka mūsu valstī mīt zinātkāri un spējīgi biznesmeņi, kas gatavi virzīties uz priekšu Latvijas un pat ārvalstu tirgos. Pieredzējušu ekspertu veiksmes stāsti un padomi ļauj stiprināt apziņu, ka arī mūsu mazajā valstī ir iespēja attīstīt idejas un tās realizēt praksē. Aicinām izmantot šīs zināšanas savā labā un tiekties uz kopēju mērķi – sadarbību, iespējām un izaugsmi," saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

"Biznesa forums uzņēmējiem ir lieliska iespēja ne tikai iedvesmoties jauniem sasniegumiem, bet arī iepazīties un atrast jaunus biznesa partnerus. Mēs šo pasākumu atbalstām, jo mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšana ir bankas Citadele prioritāte. Šogad uzsākām produktu sēriju "Atbalsta kredīts", kas pielāgota dažādu nozaru mazo un vidējo uzņēmumu vajadzībām. Piemēram, uzņēmumiem un zemniekiem tiek dota iespēja saņemt mikrokredītus līdz pat 20 000 eiro, balstoties uz klienta naudas plūsmu un bez īpašuma ķīlas nepieciešamības. Reģionos esam uzņēmējiem atvērti un pieejami. Vidzemē Citadeles filiāles atrodas Cēsīs, Valmierā, Limbažos, Gulbenē, Madonā un Ogrē.

"Uzskatām - tas ir svarīgi, ka banka dodas pie klientiem. Citadeles vīzija ir aktivizēt reģionus – gan iedzīvotājus, gan mazos un vidējos uzņēmumus, radot viņiem jaunas iespējas un veicinot ekonomisko aktivitāti reģionos," saka Santa Purgaile, bankas Citadele valdes locekle.

Forumu organizē Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Cēsu novada dome sadarbībā ar banku "Citadele". Dalība forumā ir bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)