Banner 980x90

Nopelnītie noraidījumi nepalīdz Rīgas "Dinamo" pārspēt Maskavas "Dinamo"

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) piekāpās Maskavas "Dinamo", ko pārstāv pašlaik savainotais latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums.

Vārtus rīdziniekiem guva Andris Džeriņš, savukārt precīzus metienus Maskavas "Dinamo" labā veica Andrejs Mironovs un Iļja Ņikuļins.

Jau no pirmajām minūtēm komandas demonstrēja aktīvu hokeju. Pirmais bīstamais moments bija pie Rīgas "Dinamo" vārtiem, kurus sargā Jakubs Sedlāčeks. Tiesa, vārti tika izgrūstīti, bet moments beidzās bez gūtiem vārtiem. Turpinājumā labs uzbrukums izdevās Edgaram Kuldam un Armandam Bērziņam, tomēr spēles moments noslēdzas bez metiena. Nākamajās mača minūtēs mājinieki vairākkārt apdraudēja rīdzinieku vārtus, taču tajos lieliski darbojās Sedlāčeks. Rīgas "Dinamo" hokejisti spēlēja ar pretuzbrukumiem, tomēr nedz Laura Dārziņa, nedz Miķeļa Rēdliha izgājiens nebija veiksmīgs, vārtus tā arī nespējot gūt. Divas minūtes līdz pirmās trešdaļas izskaņai divu minūšu sodu nopelnīja Aleksandrs Jerofejevs, tomēr rīdzinieki izturēja spēli skaitliskā mazākumā un periodu noslēdza ar bezvārtu neizšķirtu.

Otrā trešdaļa rīdziniekiem iesākās neveiksmīgi. Mājinieki jau pirmajā minūtē pēc veiksmīga pretuzbrukuma atklāja mača rezultātu, 1:0 panākot Andrejam Mironovam, kurš pielika nūju un mainīja ripas lidojuma virzienu. Turpinājumā uz noraidīto soliņa devās Rēdlihs, taču arī šoreiz rīdzinieki izturēja spēli mazākumā. Minūti pēc tam, kad Rēdlihs atgriezās laukumā, vairākumu nopelnīja jau Rīgas klubs. Spēlējot nevienādos sastāvos, labā vārtu gūšanas momentā nonāca Miks Indrašis, tomēr viņa raidītā ripa lidoja pāri vārtiem. Arī atlikušajās otrā perioda minūtēs aktīvāku hokeju demonstrēja mājinieki, kuriem izdevās vairāki bīstami metieni, bet savā pozīcijā veiksmīgi nospēlēja Sedlāčēks. Minūti līdz trešdaļas beigām labs uzmetiens uz Maskavas kluba vārtiem izdevās Laurim Dārziņam, kura raidītās ripas lidojumu centās pielabot Tims Sestito, taču neveiksmīgi.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā aktīvāki bija tieši Maskavas "Dinamo" spēlētāji, kuri ilgāku laiku kontrolēja ripu, neļaujot rīdziniekiem uzsākt uzbrukumus. Dažas minūtes vēlāk Rīgas kluba spēlētājiem tomēr izdevās bīstams moments pie pretinieku vārtiem, tomēr tukšu vārtu priekšā neveiksmīgs metiens izdevās Rēdliham, nespējot gūt pirmos vārtus savas komandas labā. Turpinājumā spēle mazliet izlīdzinājās, rīdziniekiem izprovocējot pretiniekus uz noraidījumiem, taču izmantot iespēju spēlēt skaitliskā vairākumā neizdevās.

Tiesa, piecas minūtes līdz pamatlaika beigām rīdzinieki tomēr panāca neizšķirtu, kad precīzu metienu pēc Dārziņa piespēles veica Andris Džeriņš. Atlikušajās minūtēs pa noraidījumam nopelnīja Rīgas kluba rindās spēlējošie Sestito un Guntis Galviņš, atstājot savu komandu trijatā pret pieciem spēlētājiem. Lai arī rīdziniekiem šis lielais mazākums iesākās veiksmīgi, vairākkārt izraidot ripu no savas aizsardzības zonas, minūti līdz mača izskaņai maskavieši tomēr atguva vadību, kad 2:1 panāca Iļja Ņikuļins. Pēdējā minūtē, spēlējot mazākumā, Indrašis centās iesākt vienu no pēdējiem rīdzinieku uzbrukumiem, taču ripa tika pārtverta.

Rīgas "Dinamo" vadība ceturtdien no galvenā trenera amata atbrīvoja Kari Heikili un viņa palīgu Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Normundu Sējēju, kurš turpinās pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus. Izmaiņas kluba padome veica, jo rīdzinieki šīs nedēļas divās spēlēs mājās zaudēja tiešajiem konkurentiem cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs - pirmdien ar 1:2 pēcspēles metienos tika atzīts Bratislavas "Slovan" pārākums, bet trešdien rīdzinieki ar 2:5 piekāpās Zagrebas "Medveščak".

Savukārt pēc treneru atbrīvošanas Rīgas "Dinamo" guva uzvaru, jo piektdien izbraukumā ar 3:1 tika pārspēts Podoļskas "Vitjaz".

Arī Maskavas "Dinamo" skārušas izmaiņas treneru kolektīvā, jo gada izskaņā no galvenā trenera pienākumiem tika atbrīvots latvietis Harijs Vītoliņš, bet viņa vietā nu strādā Sergejs Oreškins.

Tikmēr Karsums šobrīd ir savainots, bet spēlējis viņš nav kopš pagājušā gada 27.novembra. Šīs sezonas 34 spēlēs latvietis atzīmējies ar desmit vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Šīs sezonas sākumā Maskavas klubu pārstāvēja arī latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, taču viņš neatbilstoša snieguma dēļ tika ievietots atteikuma draftā, vēlāk pievienojoties Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Tāpat par Vītoliņa asistentu sezonas sākumā strādāja Viktors Ignatjevs, taču viņš no saviem pienākumiem tika atlaists pagājušā gada oktobrī.

Uz šo izbraukuma sēriju Rīgas komanda devusies ar 24 spēlētājiem, bet sastāvā pārsteigumu nav - mājās palicis vienīgi ilgstoši traumu ārstējošais Nikolajs Jeļisejevs.

Šo gadu Maskavas "Dinamo" sākuši veiksmīgi, jo nu guvuši trīs uzvaras. Pirms tam ar 5:1 tika pārspēts Sanktpēterburgas SKA, bet pēc tam ar 3:2 pēcspēles metienos pieveikta arī Somijas komanda Helsinku "Jokerit", ko pārstāv Latvijas aizsargs Artūrs Kulda.

Pēc mača ar Maskavas "Dinamo" rīdzinieki nākamās nedēļas trešdienā pret Omskas "Avangard" uzsāks septiņu mājas spēļu sēriju. Kopā Latvijas komandai šīs sezonas regulārajā turnīrā vēl atlikušas 11 mājas spēles un tikai četri izbraukuma mači.

Kaut rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 13 punktiem, cerības uz Gagarina kausu saglabā, jo vairākas konkurentes aizvadījušas pat par 4-5 spēlēm vairāk. Rīgas "Dinamo" ar 57 punktiem 46 mačos atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē, bet astotajā pozīcijā esošā "Slovan" komanda tikusi pie 70 punktiem 48 cīņās.

Savukārt Maskavas "Dinamo" ar 78 punktiem 48 spēlēs atrodas konferences sestajā vietā.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)