Banner 980x90

Nītaurē dala "Redzams, tātad dzīvs" kampaņas atstarojošās vestes

Rakstā darbojas trīs tēli: "melnā statistika", "nāve" un "atstarojošo vestu dāvinātājs".

Ievads: Ceļu satiksmes drošības direkcija kopā ar sadarbības partneriem rudenī uzsāka jaunu kampaņu "Redzams, tātad dzīvs". Kampaņas laikā atstarojošās vestēs ietērpti vairāk nekā 20 000 "tumšos gājēju".

Kampaņas "Redzams, tātad dzīvs"ietvaros CSDD sadarbības partnera "Latvijas Samariešu apvienība" draugi "Amatas novada attīstības fonds" piedāvāja jauniešu organizācijai "Nītaureņi" atstarojošās vestes dalīšanai nītauriešiem. Un tieši 11.decembrī atraktīvā veidā "Nītaureņi" izgāja Nītaures ielās, lai paskatītos, cik atstarojoši ir Nītaures ļaudis, informēt viņus par jaunajām Ceļu satiksmes noteikumu prasībām un uzdāvināt atstarojošās vestes tiem, kam tās nav. Un mūsu piedzīvojums aprakstīts zemāk.

Stāsts: Uzvilcis atstarojošo vesti, Mārtiņš no jauniešu organizācijas "Nītaureņi" ar saņemto dāvanu maisu, kas pilns atstarojošajām vestēm, devās Nītaures ielās. Kur gadījās, kur ne, pastaigā pa Nītauri viņu izsekoja Inese, kas iejutās "Melnās statistikas" lomā un "Nāve" Larisa. "Melnā statistika" visu laiku kliedza skaļos un skumjos šī gada statistikas skaitļus: uz Latvijas ceļiem satiksmes negadījumos ievainoti vairāk kā 700 gājēji un 50 dzīvības jau ir izdzisušas. Tas ir par 16% vairāk nekā šajā laika periodā pērn. "Nāve", protams, ķēra aiz rokas katru, kam nebija neviens atstarotājs un tādu diemžēl bija daudz.

Taču visi, kas bija bez atstarotājiem, tomēr izvēlējās draudzēties ar Mārtiņu, kurš bija uzvilcis atstarojošo vesti un ar prieku dalīja tās visiem, kam tādu nebija. Un visi bija vienisprātis, ka "Nāve" ir jāatstāj par bezdarbnieci un "Melnajai statistikai" nedrīkst ļaut palielināties. Par saņemto dāvanu nītaurieši bija priecīgi un pateicīgi, un lielākā daļa apstiprināja, ka atstarojošās vestes nēsās ikdienā un mudinās to darīt arī savus ģimenes locekļus, kaimiņus un draugus.

Kampaņu Nītaurē organizēja jauniešu organizācijas "Nītaureņi" projekta "Nītaureņu skola" komanda. Informējam, ka tuvākajā laikā "Nītaureņu skolā" notiks gan atstarotāju gatavošanas darbnīca, gan atstarojošo vestu šūšanas, pāršūšanas un modelēšanas darbnīca. Seko informācijai un tiekamies radošajās darbnīcās.

Īpašs paldies "Amatas novada attīstības fondam", un tā pārstāvēm Anitai Beikulei un Ritai Bukovskai, par dāvanu un visiem nītauriešiem par atsaucību.

Esam par drošu ikdienu un aicinām visus būt redzamiem uz ceļa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)