Banner 980x90

Nītaurē aizvadīta garda putras pēcpusdiena

Svētdien, 26.oktobra pēcpusdienā, Nītaures kultūras namā notika kāda neparasta rosība gan iekštelpās, gan ārpus tām.

Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstītā projekta "Nītaureņu skola" ietvaros, aktīvie projekta darboņi aicināja uz vēl nebijušu pēcpusdienas satikšanos Nītaures ģimenes, bērnus un jauniešus, lai kopīgi vārītu dažādas putras, dalītos receptēs un jauki pavadītu laiku, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Amatas novada jauniešu organizācija "Nītaureņi".

Putru klāsts bijis plašs: mannā, dažādu auzu pārslu, putraimu, rīsu, grūbu un kartupeļu putras. Arī vārīšanas process bija dažāds: gan uz dzīvas uguns, gan uz elektriskās plītiņas, gan uz speciāla gāzes aparāta, kā arī speciālā elektriskajā putras vārāmajā termosā.

Kamēr putras vārījās ikviens varēja minēt mīklas, piedalīties īpašajā putras viktorīnā, kā arī baudīt Nītaures bērnudārza sagatavoto nelielo izrādi ar pamācību noslēgumā. Viktorinā interesanti bija uzzināt, ka putras dienu visplašāk atzīmē Skotijā (Lielbritānijā), pirmā labība, no kuras gatavoja putras, tika sēta jau pirms 23 tūkstošiem gadu, pilngraudu putrās ir ievērojami vairāk minerālvielu un vitamīnu nekā rafinētajās putrās, kā arī to, ka fiziski aktīviem vai stresa pārņemtiem cilvēkiem vispiemērotākā ir griķu putra.

Katram bija prieks iesaistīties un dāvanā saņemt kādu no "Herkuless" putru klāsta. Putras pēcpusdiena notika ar "Rīgas dzirnavnieka" atbalstu Putras programmas ietvaros, atzīmējot Starptautisko putras dienu un svinot Putras mēnesi - oktobri!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)