Banner 980x90

Ņemiet vērā šādus aspektus, lai roboti-putekļu sūcēji Jūs nesarūgtinātu

Daudz tiek runāts par to, ka roboti-putekļu sūcēji ir mūsdienīgs palīgs, kas var palīdzēt katram mājas uzkopšanā. Tomēr ir vairāki aspekti, kuriem ir jāpievērš uzmanība, jo šī mūsdienīgā tehnoloģija ir sarežģītāka, nekā vienkāršie putekļu sūcēji. Turpiniet lasīt un Jūs sīkāk uzzināsiet par robotizēto putekļu sūcēju specifiku.

Troksnis
Lai gan robotizētie putekļu sūcēji ir ievērojami mazāki par to priekštečiem, tas nenozīmē, ka tie nerada troksni. Sevišķi lētāki modeļi var radīt skaņas, pie kurām var būt grūti pierast. Risinājums ir izmantot ierīci tad, kad telpā neviena nav vai arī Jūs esat nodarbināts ar kaut ko citu, kam robota darbība fonā netraucē.

Iztukšojiet atkritumu tvertni biežāk
Lai sūktu šaurās vietās un pārāk ātri neiztukšotu akumulatoru, robotizētie putekļu sūcēji parasti ir izmēros mazi. Īpaši maza ir to atkritumu tvertne, kas savāc netīrumus un gružus. Mājoklī, kurā ir vismaz viens mājdzīvnieks, šis aspekts var būt nepatīkamāks, jo daudzi mājdzīvnieki met spalvu. No pozitīvās puses, ir jāmin fakts, ka, lai gan tvertne ir jāiztukšo biežāk, to izdarīt ir ļoti vienkārši, jo parasti iekārtu ir iespējams atvērt tikai ar vienu klikšķi.

Jums joprojām būs jāsūc un jāmazgā
Ja Jums ir robotizēts putekļu sūcējs, tas ievērojami samazinās vajadzību izsūkt grīdas un paklājus, taču Jums joprojām periodiski būs jāizmanto vecmodīgais veids, tāpēc Jūs nevarat vienkārši nomainīt vai izmest savu veco un lielo putekļu sūcēju. Līdz ar to jaunais produkts ir kā papildinājums vecajam, nevis pilnīgs tā aizstājējs. 

Robotizētais putekļu sūcējs var nomaldīties vai iestrēgt
Kad akumulatoram sāk trūkt jaudas, programma paredz, ka putekļu sūcējs automātiski atgriežas uzlādēšanas pamatnē. Šāda funkcija lielāko daļu laika darbojas labi, taču neesiet pārsteigts, ja kādreiz atrodiet savu ierīci telpas vidū, jo tā nevarēja atrast ceļu uz bāzes staciju. Dažiem modeļiem šī problēma ir daudz izteiktāka nekā citiem. Tas var arī notikt biežāk tajos gadījumos, kad mājoklis ir liels vai apkārt ir sarežģīti šķēršļi. 

Robotiem ir arī dažādi riteņi un birstes, kas ietekmē to darbību. Nav noslēpums, ka šāda veida putekļu sūcējs pat ar ļoti labiem sensoriem var kaut kur aizķerties un vairs netikt ārā. Labi gan, ka nekas slikts šajā gadījumā nenotiks, atskaitot to, ka netiks veikts paredzētais uzdevums.

Jaunākās paaudzes roboti-putekļu sūcēji kļūst aizvien pieejamāki, līdz ar to ir vērts apsvērt to sniegtās iespējas, kā arī aspektus, kas tos padara īpašus. Tie var būt labi palīgi, ja Jūs zināt ko no tiem sagaidīt un ko joprojām pat modernie tehnoloģiskie risinājumi nespēj paveikt. Interneta veikals 220.lv var palīdzēt Jums atrast dažādus modeļus jebkurā laikā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)