Banner 980x90

Nedēļas nogalē Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takās notiks Sēņu diena

Foto: Dabas aizsardzības pārvalde.
Foto: Dabas aizsardzības pārvalde.

Turpinot 40.jubilejas pasākumu ciklu, sestdien, 5.septembrī, no plkst.12.00 Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takās notiks Sēņu diena, pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv ziņo Dabas aizsardzības pārvalde.

Jaunākie dalībnieki tiks aicināti gleznot sēņu mežu, savukārt pieaugušie varēs pārbaudīt savas zināšanas ar uzdevumu "Atpazīsti sēnes", uzzināt un dalīties ar sēņu ēdienu receptēm.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja uzklausīt Latvijas Dabas muzeja speciālistes - mikoloģes Initas Danieles stāstījumu par sēņu daudzveidību un uzzināt interesantus faktus par mazāk populārām sēnēm, kā arī uzdot interesējošus jautājumus. Tāpat interesenti varēs līdzdarboties Sēņu dienai veltītas izstādes tapšanā, kurā tiks eksponētas visas atrastās ēdamo, neēdamo un indīgo sēņu sugas.

Tāpēc Sēņu dienas pasākuma apmeklētāji aicināti ņemt līdzi iepriekš salasītas sēnes, kuru nosaukumus vēlētos noskaidrot vai par kurām gribētu uzzināt ko vairāk.

Jāpiebilst, ka sēņu sugu daudzveidības iepazīšana ir viens no uzskatāmiem piemēriem, kā parādīt bioloģisko daudzveidību dabā.
Atgādinām, ka šajā gadā ar vairākiem pasākumiem līdz par oktobra beigām tiek atzīmēta Līgatnes dabas taku 40.jubileja.

Pasākumus rīko Dabas aizsardzības pārvalde Latvijas vides aizsardzības fonda līdzfinansēta projekta "Līgatnes dabas takām 40!" ietvaros un atbalsta AS "Laima". 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)