Banner 980x90

Nams Raunas ielā 1: vēsture un šodiena

Trešdien, 18.martā, kad būs aizritējis viens mēnesis, kopš durvis lasītājiem vērusi renovētā Cēsu Centrālā bibliotēka, tās darbinieki uz sarunu ar cēsniekiem aicinājuši tos cilvēkus, kas devuši savu ieguldījumu, lai nams atdzimtu skaists, sens un vienlaikus mūsdienīgs.

Kā pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv ziņo Cēsu Centrālās bibliotēkas direktores vietniece Gunta Romanovska, renovācijas projekta autors arhitekts Juris Poga ar kolēģiem stāstīs par to, kā radās iecere par ēkas ārējo un iekšējo izskatu. Firmas "Vidzemes energoceltnieks" pārstāvei Vairai Ronimoisai ar kolēģiem ir savs sakāmais par to, kā noritēja darbi vairāk nekā 100 gadus vecajā ēkā.

Mākslinieki metālkalēji no Martinsonu dzimtas savu roku nama izdaiļošanai pielikuši ne pirmo reizi. Ko teikt būs arī Cēsu novada Būvvaldes arhitektam Jānim Zlaugotnim un pašvaldības pārstāvjiem. Ar ēkas vēstures stāstu iepazīstinās vēsturniece Dace Cepurīte.

Nepilnā mēneša laikā apmeklētāju interese par bibliotēku bijusi liela. Līdz 10.februārim reģistrēti 2063 lasītāji, bet apmeklētāju skaits ir 5423. Grupu ekskursijas bijušas vairāk nekā 50, neesam rūpīgi skaitījuši ģimeņu un individuālos apmeklētājus, kuri ieradušies apskatīt mūsu bibliotēku. Tie bijuši gan cēsnieki, gan valmierieši, limbažnieki un rīdzinieki.

Tālākā grupas ekskursija bija no Lapmežciema. Arī pašvaldības darbinieki saviem viesiem rāda skaisto bibliotēku, piemēram, Otepes delegācijai no Igaunijas, izmanto tās telpas apspriežu rīkošanai.

Bibliotēkas pārstāvji aicina sarunā piedalīties, uzdot jautājumus ikvienu interesentu. Bibliotēkas darbinieki lepojas ar savu skaisto namu, ir pateicīgi tiem, kas lēma par tā atjaunošanu, to atjaunoja. Ceram, ka tas patiks arī mūsu lasītājiem, ka saruna palīdzēs vairāk uzzināt par ēkas dizaina un funkcionālajiem risinājumiem.

Pasākuma sākums plkst.18.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)