Banner 980x90

Nākamajā mācību gadā IZM plāno izstrādāt eksāmenus 54 profesionālās izglītības programmās

Rīga, 22.aug., LETA. Nākamajā 2019./2020. mācību gadā turpināsies profesionālās izglītības reforma, kuras ietvaros plānots pabeigt darbu pie eksāmeniem 54 profesionālās izglītības programmām, aģentūra LETA noskaidroja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Reformas ietvaros jau izstrādāti un pabeigti 19 profesionālās kvalifikācijas eksāmeni. Profesionālo izglītības programmu eksāmeni būs tādās nozarēs kā - pārtikas rūpniecība, metālapstrāde un mašīnbūve, uzņēmējdarbība un finanses, būvniecība, tūrisms, druka un mediji, skaistumkopšana, transports un loģistika, kā arī citās.

Tāpat ministrijā norādīja, ka pabeigta modulāro profesionālo izglītības programmu izstrāde 59 profesionālajās kvalifikācijās un nākamajā mācību gadā vēl turpināsies programmu izstrāde un ieviešana.

2019./2020.mācību gadā profesionālās izglītības iestādes varēs iekļaut savās mācību programmās darbu ar 102 simulācijas iekārtām, no kurām 85 jau piegādātas 29 izglītības iestādēm un 17 tiks piegādātas līdz septembra beigām, pauda ministrijā.

Ministrija plāno arī izstrādāt centralizēto profesionālās kvalifikācijas eksāmenu. Vēl nepieciešams sagatavot centralizēto profesionālās kvalifikācijas eksāmenu saturu, kā arī izvērtēt un saskaņot profesionālās izglītības iestāžu sagatavotos un iesniegtos eksāmenu materiālus.

Plānoti pasākumi arī pedagogu un prakšu vadītāju profesionālās kompetences pilnveidē - gan metodisko materiālu iedzīvināšana skolā, gan profesionālās kompetences pilnveide semināru ciklā "Izaicinājumi pieaugušo izglītībā".

Lai sniegtu pedagogiem atbalstu profesionālās izglītības kvalitātes novērtēšanā un eksaminācijā turpināsies semināri "Profesionālās izglītības kvalitātes novērtēšana profesionālās izglītības iestādēs". Turpretī, lai izglītības iestāžu direktori, vietnieki un nozares eksperti pilnveidotu savas profesionālās kompetences, ministrija rīkos semināru ciklu "Profesionālās kvalifikācijas eksāmenu īstenošana".

Tāpat, ministrija nākamajā mācību gadā plāno turpināt jauno pedagogu "mentoringu" jeb atbalstīšanu. Jauno pedagogu atbalstam turpināsies profesionālās kompetences pilnveides semināru cikls "Mentorings - efektīvs atbalsts jaunajiem pedagogiem".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)