Banner 980x90

Mūžībā aizgājis Jaunpiebalgas vidusskolas skolotājs Artis Beķeris

Pie Jaunpiebalgas vidusskolas smaržo ceriņi, zied kastaņas, bet daudzu cilvēku sirdīs neizsakāmas skumjas. Mūžības ceļos aizgājis skolotājs, dēls, vīrs, tēvs, vectētiņš Artis Beķeris.

Darbīgs un rosīgs, interesants sadzīvē bija mūsu skolas skolotājs Artis. Dzimis, audzis Jaunpiebalgā, te arī beidzis vidusskolu. Mācījies bijušajā Rīgas Politehniskajā institūtā, bet 2005.gadā pabeidzis Transporta un sakaru institūtu. Par pirmo un vienīgo darbavietu kļūst Jaunpiebalgas vidusskola. Strādāja par informātikas un programmēšanas skolotāju un direktora vietnieku informātikā.

Ar skolotāja iniciatīvu ieviestas datortehnoloģijas skolas un novada dzīvē. Ar panākumiem piedalījies vairākos starptautiskos projektos, tā īstenojot moderno tehnoloģiju attīstību Jaunpiebalgā. Jau no 1996.gada veiksmīga sadarbība ar daudzām skolām Eiropā - Dānijā, Somijā, Zviedrijā, Polijā, Austrijā, Lielbritānijā, Ungārijā, Turcijā, Itālijā u.c. Skolotājs mācīja informātiku ne tikai skolēniem, bet kursos pie viņa mācījās liela daļa sabiedrības. Pasniedza datorkursus gan skolā, gan tautskolā. Par informātikas jautājumiem un programmēšanas izaugsmi Jaunpiebalgā un daudzās skolās atcerēsies skolotāju Arti Beķeri.

Mūsu skolas skolēni veiksmīgi startēja informātikas olimpiādēs, 1.vietas guva zinātniski pētnieciskajos darbos bijušajā Cēsu rajonā.

Darbojās pagasta un novada vēlēšanu komisijā, ilgus gadus veica salikšanas darbus vietējās pašvaldības izdevumam "Avīze Piebaldzēniem", veidoja skolas mājas lapu un mācīja to veidot citiem.

Artis Beķeris saņēmis daudzas pateicības un apbalvojumus: Jaunpiebalgas "Gada cilvēks 2010", 2013.gadā saņēmis Tāļa Bērces balvu kā informātikas skolotājs, 2013.gadā saņēmis LIKTA balvu "Platīna pele" kā viens no vislabākajiem e-skolotājiem Latvijā.

Artis par sevi sacīja: "Esmu laimīgs, ka dzīvoju šajā laikmetā, esmu laimīgs par savu ģimeni un par to, ka man ir darbs, kas reizē ir arī mana aizraušanās."

Ar mīlestību Artis sekoja līdzi savu trīs bērnu gaitām, vienmēr bija blakus savai dzīvesbiedrei skolotājai Judītei, lepojās ar mazdēlu Alvi.

Tā arī paliks. Tie, kuriem Artis bija aizrautīgs līdzbiedrs, braucot uz Peipusu, atcerēsies kopīgos braucienus, smieklus un makšķerēšanas prieku.

Mēs atcerēsimies padarīto darbu, skolotāja smaidu, atsaucību, vīrišķīgo džentlmeņa stāju un humora dzirksti.

Tu mums esi, tu mums būsi
Cauri atmiņām un ziediem!
Visdziļākā līdzjūtība tuviniekiem!


Atvadīšanās notiks 17.jūnijā plkst.13.00 no Jaunpiebalgas vidusskolas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)