Banner 980x90

Muzeju nakts pasākumi Līgatnē

Šogad Muzeju nakts pasākumi Līgatnē 17.maijā notiks ar trīskāršu sparu, pilsētas informācija portālu Cesis24.lv informēja Līgatnes novada Kultūras un tūrisma centra vadītāja Inese Okonova.
Apmeklētājus gaidīs Līgatnes slepenais bunkurs, Tautas zvejniecības aroda muzejs un jaunpienācējs Latvijas muzeju saimē-Kokamatniecības muzejs.

Līgatnes slepenais bunkurs gaidīs viesus deviņu metrus dziļajā pazemē no plkst.20.00 līdz pusnaktij.

Apmeklētājiem būs iespēja iepazīt padomju laika slepeno objektu "Pansionāts", ko šodien labāk pazīstam kā Līgatnes bunkuru, uzkost piemirstos belašus un tikties ar pilsētvides pētnieku grupu "Grauzti", kas jau vairākus gadus ar nerimstošu entuziasmu pēta vēsturiskus civilos un militāros objektus.

Gaujas krastā, netālu no Līgatnes pārceltuves atrodas Tautas zvejniecības aroda muzejs, kas gaidīs viesus no plkst.19.00 līdz plkst.1.00. Plkst.19.00 notiks izzinoša ekskursija, kur iepazīsim muzeja eksponātus- senākus un mazāk senus makšķernieku rīkus, kas dažādos laikos bijuši gan atļauti, gan jau ārpus likuma. Vēlāk viesus gaidīs ugunskurs, zivju zupas baudīšana un izzinošas vides spēles, ko piedāvā Gaujas nacionālā parka fonds.

Šopavasar savas durvis apmeklētājiem ver jauns muzejs, kas iepazīstina ar kokamatniecības vēsturi no akmens laikmeta līdz mūsdienām. Kokamatniecības muzejs, kas atrodas pie Vienkoču parka, no plkst.19.00 līdz plkst.1.00 aicina Jūs tikties ar muzeja veidotājiem, meistariem un zeļļiem, vērot paraugdemonstrējumus un izgatavot rotas Dabas rotu radošajā darbnīcā (Šis pakalpojums par atsevišķu samaksu). Ikviens pasākuma apmeklētājs arī tiek aicināts papildināt muzeja krājumu ar lietām, kas saistītas ar kokamatniecību. Katrs muzeja krājuma papildinātājs saņems pārsteiguma dāvanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)