Banner 980x90

Ministre: Cēsu mākslas festivāls apliecina, ka ir vērts investēt kultūrā

Cēsu mākslas festivāls ir piemērs tam, ka ir vērts investēt kultūrā, šodien mākslas festivālam "Cēsis 2013" veltītajā preses konferencē sacīja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK).

Viņa piebilda, ka pagājušajā gadā Kultūras ministrija lūgusi veikt pētījumu par to, kā sešos festivāla pastāvēšanas gados tas izskatījies no investīciju viedokļa. "Secinājām, ka festivālu ir vērts atbalstīt, jo tas veicina tūrismu, Cēsu atpazīstamību un iedzīvotāju lepnumu par savu pilsētu, turklāt dod atdevi pašvaldības budžetam," pauda kultūras ministre.

Tāpat viņa uzsvēra, ka festivāls ir kā platforma topošajai Vidzemes koncertzālei Cēsīs.

Savukārt festivāla direktors Juris Žagars norādīja, ka Cēsu mākslas festivāla zīmols ir iesakņojies kultūru patērējošo cilvēku apziņā un ir prieks, ka cilvēki tam uzticas. "Ja pasākums ir iekļauts Cēsu mākslas festivāla programmā, tam ir zīmols un cilvēki zina, ka biļetes uz šiem pasākumiem var pirkt laicīgi," sacīja Žagars, piebilstot, ka festivāls kā regulārs un labi apmeklēts kultūras notikums ir sagatavojis publiku topošajai Vidzemes koncertzālei.

Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Rozenbergs norādīja, ka cēsiniekiem mākslas festivāls ir gaidīts pasākums. Turklāt, turpinot attīstīt un atbalstīt kultūras jomu, ir cerība, ka Cēsīs kultūra no patērējošas industrijas kļūs par industriju, kas sniegs finansiālu labumu.

mākslas festivāla "Cēsis 2013" sabiedrisko attiecību vadītāja Mairita Brice pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv pavēstīja, ka mākslas festivāls "Cēsis 2013" šogad notiks no 28.jūnija līdz 20.jūlijam un piedāvās 32 notikumus vizuālās mākslas, mūzikas, kino, teātra un pat gastronomijas jomās.

Septītajā norises gadā festivāla programmā iekļautas trīs izstādes, kas kopumā piedāvā iepazīt 19 mākslinieku darbus no desmit valstīm, četras teātra izrādes, no kurām trīs - jaunā, provokatīvā, veiksmīgu starptautisku karjeru uzsākušā Latvijas režisora Vladislava Nastavševa iestudējumi, divas savdabīgas performances - viena laikmetīgās mākslas, otra laikmetīgās gastronomijas jomā, Valentīnas Freimanes izvēlētas britu kino klasikas 13 filmas, kā arī deviņi mūzikas notikumi - no intīmas mūsdienu kamermūzikas solo instrumentiem Cēsu pils klētī ar 150 vietām līdz populārai Raimonda Paula un itāļu kinomūzikas programmai Pils parka estrādē vairākiem tūkstošiem klausītāju.

Festivāls šogad turpinās attīstīt izglītojošo sadaļu, piedāvājot īpašas programmas dažādām vecuma grupām - radošās bērnistabas bērniem vecumā no 2-10 gadiem. Šogad festivāls pirmo reizi piedāvās "ekskursijas mākslas teritorijā" - iespēju gida vadībā apskatīt vizuālās mākslas ekspozīciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)