Banner 980x90

Mediķu arodbiedrības aicinājumu politiķiem "padarīt cilvēka dzīvību par prioritāti" parakstījuši 7000 cilvēku

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) aicinājumu politiķiem "padarīt cilvēka dzīvību par prioritāti ne tikai vārdos, bet arī darbos" parakstījuši 7000 atbalstītāju, aģentūru LETA informēja arodbiedrībā.

Kā norādīja arodbiedrībā, rīt, 14.oktobrī, pie Finanšu ministrijas (FM) notiks protesta akcija "Zaļās nāves paklājs". Akcija tiek rīkota dienā, kad finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) plāno svinīgi nest uz Saeimu nākamā gada budžeta portfeli. Akcijas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību tam, ka valdības sagatavotais nākamā gada budžeta projekts neatbilst starptautisko organizāciju ieteikumiem par neatliekamu un būtisku veselības aprūpes pieejamības uzlabošanu Latvijā.

"Līdz ar to valdība gatavojas turpināt valsts izmērdēšanas politiku. Tas ļoti patīk "Zaļajai nāvei", tāpēc viņa svinīgi godinās budžeta portfeļa nesēju kā savu labāko draudzeni - tautas dzīvības nīcinātāju," norāda arodbiedrībā.

Tāpat tiek norādīts, ka, kaut arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirms divām nedēļām LVSADA priekšsēdētājam Valdim Kerim telefoniski solīja iespējami drīz tikties ar arodbiedrības pārstāvjiem, lai kopīgi meklētu piemērotu risinājumu, nekādi konkrēti priekšlikumi par situācijas uzlabošanu joprojām nav saņemti.

Keris to vērtē kā skaidru pierādījumu tam, ka pēdējā brīdī izteiktais uzaicinājums tikties pāris stundas pirms 29.septembra protesta akcijas bija iecerēts tikai un vienīgi kā provokatīvs mēģinājums traucēt protestu sagatavošanu un norisi. "Ja konstruktīvu priekšlikumu no Saeimas priekšsēdētājas puses nav joprojām, par ko gan bija iecerēts runāt pirms divām nedēļām?" jautā Keris.

Lai aizstāvētu pieejamu un kvalitatīvu veselības aprūpi, LVSADA pārstāvji kopā ar "Tautas dzīvību" rīt plkst.12 iesniegs Saeimā jau minēto prasību, proti, lai cilvēka dzīvība bez vilcināšanās un atrunām kļūst par prioritāti ne tikai politiķu vārdos, bet arī darbos.

Pati akcija "Zaļās nāves paklājs" pie FM paredzēta plkst.9.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)