Banner 980x90

medicīniskās dēles

HIRUDOTERAPIJA - ārstniecība ar medicīniskajām dēlēm .

Ārstniecību ar dēlēm sauc par hirudoterapiju. Ar to nodarbojās jau pirms mūsu ēras senajā Ēģiptē, arī Indijā, Grieķijā, Romā un citur. Arī Latvijā ārstniecība ar dēlēm ir pazīstama.

Lai gan pasaulē eksistē apmēram 400 veidu dēles, taču ārstniecībā izmanto tikai divu veidu dēles. Ārstnieciskās dēles speciāli audzē septiņās valstīs, Latvija tās iepērk no Vācijas.

Ārstniecībā pamatā izmanto vienas sugas dēles – Hirudo medicinalis.

Vienā procedūrā parasti izmanto vairākas dēles. Dēle ar zobiem pārdur cilvēka ādu un pa to spraudziņām ievada organismā dažādus fermentus, 200 olbaltumvielu un vairākus simtus molekulāro savienojumu.                                                     Dēlēs sakoncentrētas visas dzīvībai nepieciešamās bioloģiski aktīvās vielas, tāpēc tās var izmantot dažādu slimību ārstēšanai. Vieglāk pateikt, ko hirudoterapija neārstē, jo dēles palīdz pat tādos gadījumos, kad tradicionālā medicīna ir bezspēcīga.                                                                                                                                                                                               Dēļu terapiju nevar izmantot grūtniecības laikā, kā arī tad, ja pacientam ir problēmas ar asins recēšanu un bērniem līdz gada vecumam.                                                                                                                                                        Dēlei vienīgajai ir tāda īpaša viela — hirudīns, kas nav nevienam citam dzīvam organismam. Dēle dod signālu mūsu galvas smadzenēm kaut ko organismā iedarbināt vai normalizēt, un tā arī notiek. Cilvēka ķermenī ir ļoti daudz       enerģētisko kanālu, ko dēle uzlādē. Bieži vien šie enerģētiskie kanāli dažādu iemeslu dēļ tiek bloķēti, bet dēle tos aktivizē.           Var teikt, ka hirudoterapijas pamatā ir akupunktūra, jo dēles speciālists novieto uz bioloģiski aktīvajiem punktiem.   Cilvēkam pirms procedūras nav nepieciešams īpaši gatavoties, vienīgi nevajadzētu lietot spēcīgas smaržas, krēmus vai aromatizētus mazgāšanas līdzekļus, jo dēlēm tas var nepatikt un tad viņas nepiesūcas.      Pieaugušajiem vienā ārstnieciskajā seansā parasti izmanto divas, trīs vai četras dēles, bērniem — vienu. Procedūras laikā tās ar smalkām vibrācijām noregulē slimā orgāna darbību, stimulē visa organisma darbību. Procedūra ilgst apmēram 20 minūtes, pēc tam dēles noņem un iznīcina.

Ārstē jebkuru iekšķīgu kaiti

               Dēļu ārstniecības speciālisti – hirudoterapeiti uzskata, ka ar dēlēm var ārstēt jebkuru slimību, sākot no zobu sāpēm un beidzot pat ar kaulu lūzumiem. Labi rezultāti tiek gūti, ārstējot hipertonisko slimību (paaugstinātu asinsspiedienu), hroniskus iekaisumus, acu slimības, piemēram, glaukomu un kataraktu, vēnu un aknu slimības, būtībā – jebkuru iekšējo orgānu saslimšanu.  Ar dēļu terapiju iespējams šķīdināt trombus un mazināt audzējus.
Dēļu ārstnieciskās spējas skaidrojamas ar dēļu sekrētā esošajām vielām:

antitrombotiskās – šķīdina trombus asinsvados, šķidrina asinis;

antibakteriālās – nomāc baktērijas;

anestēziskās – mazina sāpes un jūtīgumu; un daudz citu vielu...

                Caur kapilāriem, limfātisko sistēmu un vēnām šīs vielas uzsūcas cilvēka organismā, regulējot vielmaiņu, asinsriti un stiprinot imūnsistēmu.

                Dēļu procedūras var izmantot arī skaistumkopšanas nolūkos. Ar hirudoterapiju var ārstēt sirds un asinsvadu slimības, dažādus iekaisumus, acu, ausu, kakla, deguna saslimšanas, kuņģa un zarnu trakta saslimšanas, ādas slimības, nieru, plaušu, ginekoloģiskās un citas saslimšanas.                                                               

                Pašā procedūras sākumā tās ievada mūsu asinīs īpašu vielu, kuras sastāvā ir daudzi fermenti. Galvenais no tiem - hirudīns - pavājina asins recēšanu, paplašina asinsvadus un atvieglo tārpam barošanās procesu, bet mums - dzīvi. Tā ietekmē asinis kļūst šķidrākas un bez grūtībām nokļūst līdz orgāniem un audiem, kas izjutuši to deficītu. Tādējādi iespējams izārstēt vēnu varikozi un atbrīvoties no rīta galvassāpēm, kas saistītas ar asiņu uzkrāšanos sīkajos kapilāros -  no tā mēs ciešam hroniska noguruma gadījumā.   Dēles ielaiž mūsu asinīs arī pretmikrobu un pretiekaisuma fermentus, kā arī nomierinošas vielas. Tās noder pret hroniskiem iekaisumiem un lieliski palīdz pret hipertonisko krīzi - krasu spiediena paaugstināšanos, kas saistīts ar spēcīgu satraukumu vai dusmām. Lieliski darbojas pret muskuļu spazmām - viena prasmīgi uzlikta dēle viena paša seansa laikā spēj atbrīvot no mugurkaula sāpēm, kas nav pakļāvušās manuālajam terapeitam, jo to cēlonis slēpjas dziļākajos muskulatūras slāņos, līdz kuriem masieris netiek.                                                                                  Vienā seansā dēle iesūc vairākus mililitrus asiņu. Neliels asiņu zaudējums ir ļoti veselīgs - tas stimulē imunitāti, paaugstina mūsu pretestības spēju slimībām un samazina organisma alerģiskos riskus. To ietekmē aktivizējas kaulu smadzeņu darbība un paaugstinās hemoglobīna līmenis, un galvas smadzenes pārņem viegla eiforija. Agrāk ar dēlēm ārstēja gan depresiju un bezmiegu, gan arī spēcīgas bailes. Dēles lieto svara samazināšanas nolūkā, regulējot vielmaiņas procesus.                                                                                                                                                                             Varbūt arī tagad būtu ieteicams atgriezties pie nepelnīti piemirstajām klasiskajām metodēm?...

Ezoteriskais dziedināšanas efekts.

Tas saistīts ar to, ka dēles ir dzīvas būtnes, kam piemīt spēcīgs biolauks un kas ir ļoti jutīgas pret elektromagnētiskajām svārstībām. Saules magnētiskās vētras laikā viņas satrakojas: šaudās pa akvāriju, atsakās baroties un piesūkties pacientam. Pateicoties savām unikālajām spējām, dēles pašas atrod vietu, kurai jāpiesūcas, jo bojātajiem ķermeņa rajoniem ir mainīta elektrovadītspēja. Daži hirudoterapeiti uzskata, ka dēles atņem mums jebkādu slikto ietekmi, tostarp - ļaunas acs un lāsta enerģiju, kas cirkulē organismā un traucē dzīvot. Tāpat arī atjauno mums apkārt esošo enerģētisko aizsargslāni, ko mēdz

dēvēt par biolauku.

Tāpēc lāsta noņemšanai tie, kuri netic vārdotājiem un magiem, var vērsties pie hirudoterapeitiem - palīdzēs arī tas.

Dēles devums kosmetoloģijā                                                                                                                                                              XIX gadsimtā Francijā dāmas pirms balles uzlika sev aiz ausīm pārīti dēļu, lai uzlabotu sejas krāsu uz kapilāru paplašināšanās rēķina un izraisītu satrauktu mirdzumu acīs (no dēļu fermentiem palielinās zīlītes). Mūsdienās plastiskās ķirurģijas klīnikās pēc lielām operācijām dēles pacientēm liek uz pirkstu galiem - lai hirudīns novērstu sarežģījumus ar asins recēšanu un trombu veidošanos.                                                                                                                                                            Dažkārt estētiskās medicīnas salonos ar hirudoterapiju ārstē ielaistu celulītu: divas trīs reizes nedēļā izraksta dēļu seansu - tās izšķīdina blīvos audus, kas veido uz gurniem apelsīna mizas efektu, un paralēli veic limfodrenāžas masāžu ar pretcelulīta krēmiem. Kā arī mazina grumbas uz sejas ādas, novietojot uz attiecīgajiem punktiem.

Pēc dēļu procedūras var būt reakcijas, kas ir normālas: asiņošana koduma vietā no 12 līdz 48 stundām; liels apsārtums; nieze; pietūkums; tuvākajos limfmezglos zirņa lieluma veidojumi. Šīs reakcijas izzūd, un nekādi papildus pasākumi nav jāveic.

Cena : 1 dēle –7.50E. Procedūrā parasti izmanto no 2-4 dēlēm un vairāk, atkarīgs no diagnozes. Procedūra notiek 1 reizi nedēļā. Kurss – vismaz 10 reizes. +Vizītes maksa 3.00 E.

Sanita Kārkliņa. Valmiera, Cēsis, Rīga .

tālr.- 29843722 /><span class=29843722.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)