Banner 980x90

Martā Gaujas nacionālo parku popularizē Vācijā un Krievijā

Ar dalību starptautiskajās tūrisma izstādēs "ITB 2015" Vācijā un "MITT 2015" Krievijā turpinās 2015.gada tūrisma izstāžu sezona, kuras laikā ar zīmolu "Enter Gauja" tiek popularizēts vienots tūrisma piedāvājums Gaujas nacionālajā parkā (Gaujas NP).

Kā uzzināja pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv, starptautiskā tūrisma izstāde "ITB 2015", kas no 4. līdz 8.martam norisinājās Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, ir pasaulē lielākā ceļojumu izstāde - gadatirgus.

Šogad tā pulcēja vairāk nekā 10 tūkstošus dalībnieku no 186 pasaules valstīm. Apmeklētāju skaits sasniedza 175 tūkstošus, no kuriem 115 tūkstoši bija nozares profesionāļi.

Ceļotāji no Vācijas apmeklētāju skaita ziņā Gaujas NP teritorijā ievietojas pirmajā trijniekā, tāpēc dalība starptautiskajās tūrisma izstādēs Vācijā ir nozīmīga, lai popularizētu leģendām apvīto Gaujas senleju, daudzveidīgās dabas tūrisma iespējas, kultūras un vēstures mantojumu visā parka teritorijā.

Savukārt no 18. līdz 23.martam Krievijā, Maskavā, notiks starptautiskā tūrisma izstāde "MITT 2015" (Moscow International Travel & Tourism Exhibition). Pagājušajā gadā izstādes apmeklētāju skaits sasniedza 37 tūkstošus, izstādes dalībnieku skaits šogad plānots vairāk nekā 2000, tāpat kā iepriekšējos gados.

Ceļotāji no Krievijas apmeklētāju skaita ziņā Gaujas NP teritorijā ieņem dalītu 1.-2.vietu, tāpēc dalība starptautiskajās tūrisma izstādēs Krievijā ir nozīmīga, lai apmeklētājus iepazīstinātu ar daudzveidīgajām tūrisma iespējām visā parka teritorijā.

Gaujas NP teritorijā esošās pašvaldības - Siguldas, Cēsu, Valmieras, Līgatnes, Amatas, Pārgaujas, Kocēnu un Inčukalna - kopš 2012.gada īsteno stratēģiju Gaujas NP kā vienota tūrisma galamērķa veicināšanai. 2015.gadā kopīgi tiek plānota dalība 11 starptautiskās tūrisma izstādēs Somijā, Nīderlandē, Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Baltkrievijā, Vācijā un Polijā. Šajos mērķa tirgos Gaujas NP tūrisma piedāvājums tiks popularizēts ar zīmolu "Enter Gauja", kas radīts Gaujas NP tūrisma klastera ietvaros un tika prezentēts 2013.gadā.

Piedalīšanās tūrisma izstādēs un gadatirgos tiek organizēta sadarbībā ar LIAA un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)