Banner 980x90

Mākslas telpā "Mala" notiks teātra izrāde "D. H. Prozas izlase"

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
20.janvārī, plkst.19.30 Mākslas telpā "Mala" notiks Visjaunākā Rīgas teātra izrāde "D. H. Prozas izlase", kuras pamatu veido absurda literatūras pārstāvja Daniila Harmsa īso stāstu kompilācija, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

"Daniilam Harmsam raksturīgs brīnišķīgs valodas lietojums un unikāls situāciju vērojums. Stāsti ir kā nedalāmi apkārtējās vides fragmenti vai fakti. Spēlēs ar valodu vērojama teikumu virknējumu neparedzamība, kas raksturīga asprātīga cilvēka runai. Kā jutekliskas valodas spēles aspekts ir Daniila Harmsa personvārdu izvēle un lietojums.

Visjaunākais Rīgas teātris ir jauna skatuves mākslas apvienība, kuru veido režisori un multimākslinieki Kristīne Vītola un Normunds Griestiņš. Ar savu radošo darbību apvienība tiecas saturiski un konceptuāli daudzpusīgi izmantot teātra valodas iespējas un paņēmienus - atbilstoši laikmeta garam un vietas atmosfērai, eksperimentējot un veidojot laikmetīgas, starpdisciplināras izrādes.

Izrādē tiek atskaņotas un izpildītas TV Maskava muzikālās kompozīcijas "Slimnīca" un "Matemātiķis", dziesmu tekstu autori attiecīgi ir Juris Boiko un Daniils Harmss. Spēlē - Kristīne Vītola un Normunds Griestiņš."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)