Banner 980x90

Mainies līdzi savam matu tonim: vienkārši padomi, kā nekļūdīties matu krāsas izvēlē

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ātrākais un vienkāršākais veids, lai atsvaidzinātu savu tēlu, neapšaubāmi ir matu krāsas maiņa. Mūsdienās matu krāsa spēj piedāvāt īstus brīnumus – sākot no milzīgas klasisko un ekstravaganto toņu daudzveidības, beidzot ar matus saudzējošiem sastāviem. Bet kā neapjukt plašajā matu krāsu piedāvājumā un izvēlēties savu īsto?

Veikalu tīkls Drogas, kas nodrošina visplašāko matu krāsu izvēli visā Latvijā, dalās savos novērojumos un pētījumos attiecībā uz matu krāsām, kas palīdzēs Tev izvēlēties savam noskaņojumam un matu tipam atbilstošāko risinājumu.

Kas jāņem vērā, izvēloties matu krāsu
Matu krāsas atšķiras ne tikai pēc toņiem, bet arī pēc iedarbības intensitātes. Ir trīs pamatkritēriji, kas nosaka krāsas noturību:
īpaši noturīga matu krāsa. Šādas krāsas sastāvā parasti ir amonjaks un ūdeņraža pārskābe, kas nodrošina esošo matu pigmentu aizvietošanu ar Tevis izvēlētā toņa pigmentiem. Krāsošanas rezultāts parasti ilgst līdz 8–12 nedēļām vai ilgāk, atkarībā no matu struktūras; 
maigas iedarbības matu krāsa. Šāda tipa krāsas neizmaina mata struktūru, bet apņem to no ārpuses, tādējādi mazāk traumējot. Sastāvā parasti nav amonjaka, tāpēc krāsa nav tik noturīga un tonis ir jāatjauno ne retāk kā reizi mēnesī; 
tonējošie šampūni vai balzami. Tie palīdz atsvaidzināt esošo toni, bet nevar nodrošināt kardinālu matu krāsas maiņu. Šie līdzekļi neietekmē matu struktūru, tāpēc turas matos tikai 1–2 mazgāšanas reizes. 

Ņemot vērā augstākminētos kritērijus un izvēloties matu krāsu, vispirms jāsaprot, kādu efektu vēlies panākt – mainīt esošo toni pret pilnīgi atšķirīgu, nokrāsot matus par pāris toņiem tumšākus vai gaišākus vai vienkārši atsvaidzināt un piešķirt tiem mirdzumu.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Matu krāsu TOP 10 Drogas pircēju skatījumā
Drogas ir iezīmējis populārākās matu krāsas, kas apvieno kvalitāti, lietošanas ērtumu, kā arī labu sastāvu un cenu. Lūk, kuras no krāsām pircēji izvēlas visbiežāk un kādas ir to priekšrocības:
• Syoss. Krāsa, kas apvieno dažādas toņu līnijas – no maksimāli dabīgajiem līdz pat neordinārajiem un drosmīgajiem. 
Palette. Kā galvenās šīs krēmkrāsas priekšrocības tiek minētas toņa ilgnoturība un uzklāšanas vienmērīgums.
Garnier Color Naturals. Šī krāsa satur eļļas, kas stiprina matus un piešķir tiem zīdainu mirdzumu. Laba kvalitātes un cenas saderība.
Estel. Krāsa ar keratīna kompleksu, kas pārsteidz ar toņu dažādību un draudzīgu cenu.   
Garnier Color Sensation. Rozes esence šīs krāsas sastāvā piešķir matiem izteikti dziļu un piesātinātu toni, turklāt arī cena iepriecina.
Londa Color. Zīmols piedāvā vairāk kā 90 dažādus toņus, turklāt krāsa satur ļoti niecīgu amonjaka daudzumu, kas nevājina tās noturību, bet saudzē matus.
L’Oreal Preference. Matu krāsa, kas atšķiras ar ultravēso toņu daudzveidību.
Rjabina. Krāsai ir ekonomisks iepakojums, kas ļauj īso matu īpašniecēm dalīt iepakojuma saturu divās daļās. 
Schwarzkopf Pure Color. Krāsa ar inovatīvu sastāvu, kas ne tikai nokrāso matus piesātināti tīrā tonī, bet arī saglabā matos mitruma līmeni. 
L’Oreal Casting. Ļoti plašs toņu spektrs un patīkams aromāts matu krāsošanas laikā. 

Jāpiezīmē, ka visas minētās krāsas perfekti nokrāso arī sirmos matus, kas arī ir viens no galvenajiem kritērijiem pircēju izvēlē. 

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Izvēlies matu krāsu atbildīgi!
Ja Tu joprojām nevari izlemt, kādu matu krāsu labāk izvēlēties, Drogas interneta veikals piedāvā detalizētus krāsu aprakstus, kur nesteidzīgi var sašķirot preci pēc vajadzīgajiem kritērijiem. Un, kad būsi izvēlējusies, noformē pasūtījumu un jau pēc brīža saņemsi savu matu krāsu pie mājas durvīm jebkurā Latvijas pilsētā vai novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)