Banner 980x90

Maidans saglabā izturību un nelokamību

Revolucionārais Maidans Ukrainas galvaspilsētas centrā pašlaik demonstrē ne tikai ārkārtīgu izturību un nelokamību, bet arī augstu politisko notikumu izpratnes līmeni. Tur saprot, ka nelielā piekāpšanās no prezidenta Viktora Janukoviča ir uzskatāma par panākumu, taču ir vienīgi taktisks gājiens no valsts galvas puses.

Tieši tādēļ protestētājiem Kijevā būtībā ne mirkli nav radušās šaubas, ka kazaku nometne gandrīz visā Hrešcatika garumā nav nojaucama pat apmaiņā pret solījumu amnestēt visas arestētās personas. Pavisam vienkārši - prezidentam netic un nepaļaujas uz to, ka Janukovičs nav paredzējis vēlreiz lietot spēku. Maidana komandieri par to domā un arī vairs neslēpj, ka visu laiku pilnveido savu arsenālu, lai uzbrukuma gadījumā varētu pēc iespējas labāk aizstāvēties.

Kāds no šiem komandieriem Kiev24.lv teica, ka Maidana nometnes novākšanas gadījumā cietušo un upuru skaits izaugtu desmitām reižu lielāks. Pēc viņa domām, līdzšinējie notikumi parādījuši, ka pret spēku iespējams noturēties tikai ar spēka palīdzību. Iepriekš Kiev24.lv par Maidana nocietinātās nometnes pastāvēšanu izteicās arī bijušais politieslodzītais, kādreizējais Ukrainas iekšlietu ministrs Jurijs Lucenko. Pēc viņa domām, tā uzskatāma par labu atbalstu opozīcijai tās sarunās ar prezidentu. Citi domā, ka opozīcijai tas ļaujot izvairīties no kļūdainiem soļiem.

Beidzamajās pāris dienās Kijevā valdījis negants aukstums. To par sevišķi nepatīkamu padarījis asais vējš. Tomēr aiz barikādēm nekas nav nemainījies. Pie ieejas redzami vīri maskās, ķiverēs, daudziem rokās nūjas. Kūp skursteņi. Tie, kas nosaluši, iet sasildīties uz teltīm. Katru dienu šeit ierodas kāda jauna vienība. Visi kārtīgos ziemas tērpos, siltos zābakos.

Vaicāju vienam no sotņas (simt vīru liela vienība) komandieriem no Ļvovas, kādēļ viņš atrodas šeit. "Jūs taču zināt, kas notika ar mūsu studentiem šeit. Un es savus dēlus audzinu tā, ka arī viņi, ja vien būtu sasnieguši studentu vecumu, arī atrastos šeit. Tāpēc es arī esmu šeit. Viņi toreiz piekāva miermīlīgus studentus. Bet tagad, lai nāk pret mums un mēģina to izdarīt vēlreiz," teica ļvovietis.

Pēc viņa domām, tieši tagad norisinoties īstā Ukrainas cīņa par neatkarību un šādam viedoklim, visdrīzāk, piekrīt visi Maidana karotāji. Atbrīvošanās no Krievijas neoimperiālistiskā spiediena uz visām galvenajām dzīves jomām, nevar noritēt viegli. Ar to rēķinās daudzi un apgalvo, ka esot gatavi izturēt dažādus pārbaudījumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)