Banner 980x90

LM sadarbībā ar pašvaldībām izmēģinās jaunu sociālo atbalsta modeli cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem

Rīga, 22.jūl., LETA. Labklājības ministrija (LM) sadarbībā ar desmit pašvaldībām, izmantojot Eiropas Sociālā fonda līdzfinansējumu, izmēģinās jaunu pieeju sociālo pakalpojumu nodrošināšanā pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem, aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāvis Egils Zariņš.

Pēc viņa paustā, jaunā pieeja, kas ārvalstīs plašāk pazīstama kā individuālā budžeta modelis, no esošās atšķiras ar to, ka atbalsts cilvēkam tiek plānots, ņemot vērā viņa individuālās vajadzības pieejamā finansējuma ietvaros, nevis vērtēta cilvēka atbilstība konkrētu pakalpojumu saņemšanas kritērijiem.

LM norādīja, ka šāda pieeja ļauj plānot personalizētu atbalstu katram cilvēkam, ņemot vērā, ka cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem vajadzības var būt ļoti atšķirīgas un ne vienmēr iepriekš sagatavots standartizēts "atbalsta komplekts" ir vispiemērotākais.

Zariņš skaidroja, ka līdzīga pieeja jau tiek izmēģināta bērniem ar invaliditāti. Šis izmēģinājuma projekts noslēgsies šī gada oktobrī, bet jau tagad ir pozitīvas atsauksmes no izmēģinājuma projektā iesaistītajām ģimenēm un speciālistiem, piebilda LM pārstāvis.

Izmēģinājuma projekts ilgs 16 mēnešus, kuru laikā 100 cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem tiks sniegts sociālais atbalsts 12 mēnešu garumā. Pēc izmēģinājuma projekta tiks vērtēti tā rezultāti un izstrādāti priekšlikumi sistēmas pilnveidošanai.

Projektā piedalās Jelgavas un Liepājas pilsētas, Bauskas, Talsu, Daugavpils, Balvu, Cēsu, Gulbenes, Ogres un Tukuma novadu pašvaldības.

Pieteikties dalībai projektā var no 1.augusta līdz 16.augustam pašvaldību sociālajos dienestos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)