Banner 980x90

Līvu pamatskolu modernizēs un pārveidos par sākumskolu

Izmantojot Eiropas Savienības (ES) finansējuma sniegtās iespējas, līdz 2017.gada 1.septembrim paredzēts reorganizēt Līvu pamatskolu, to modernizējot un pārveidojot par Līvu sākumskolu, par to 19.novembra sēdē vienbalsīgi lēma Cēsu novada domes deputāti, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Kā sēdē norādīja Cēsu novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājs Tālis Jaunzemis, lēmums pieņemts, ņemot vērā gan valsts, gan Cēsu novada izglītības attīstības pamatnostādnes, kas uzsver nepieciešamību pēc sākumskolas izglītības pieejamību pēc iespējas tuvāk mājām. Tāpat gan Rāmuļi, gan Cēsis Līviem ir ģeogrāfiski tuvu, un pārmaiņas neradītu lielu slodzi bērniem un vecākiem.

Komitejas deputāti iepriekš bija devušies izbraukuma sēdē uz Līvu pamatskolu, kur piedalījušies diskusijā ar skolas darbiniekiem, kur izskanējuši dažādi viedokļi par plānotajām pārmaiņām, taču vairums skolas kolektīva lēmusi par to nepieciešamību.

"Gribu izteikt atzinību skolas darbiniekiem par lielisku un konstruktīvu darbu līdz šim, kā arī aicinu viņus strādāt kopā ar pašvaldību, lai radītu pēc iespējas labāku modeli skolas modernizācijai un pārveidei par sākumskolu," norādīja Jaunzemis.

Līvu pamatskolas direktore Antra Gabranova uzsvēra, ka skola ar pārmaiņu procesiem tikusi galā vairākkārtīgi un ka svarīgi esot saprast, ka reorganizācija nav ar negatīvu pieskaņu, bet gluži otrādi – vērsta uz skolas attīstību. Vairums skolas kolektīva esot par pārmaiņām, kas liecinot, ka paši domā līdzi un ir ieinteresēti skolas nākotnē. "Tas ir labākais lēmums, lai skolu saglabātu," sacīja Gabranova.

Vienlaikus viņa aicināja plānot pārmaiņu procesus tā, lai minimāli tiktu skartas esošo pedagogu darba iespējas, uz ko Jaunzemis norādīja, ka tiks meklētas iespējas pedagogiem pēc iespējas saglabāt esošās slodzes, izveidojot papildus pirmsskolas izglītības grupas.

Jaunzemis arī piebilda, ka patlaban ir visas indikācijas, ka ES finansējums skolas modernizēšanai varētu tikt saņemts. Cēsu novada pašvaldības Izglītības nodaļai uzdots organizēt lēmuma saskaņošanu ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)