Banner 980x90

Līgatnes kultūras namā izrādīs Latvijas Kultūras akadēmijas studentu diplomdarbu filmas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 7.janvārī plkst.16.00 Līgatnes kultūras namā notiks Latvijas Kultūras akadēmijas studentu diplomdarbu filmu skate, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Līgatnes novada pašvaldībā. 

Skatē izrādīs trīs filmas - Gata Ungura īsfilma "Ludis", Rinalda Zelta īsfilma "Silts klusums", Ditas Celmiņas muzikālā īsfilma "Mažora dienas, minora naktis". Pēc filmu noskatīšanās būs saruna ar filmu režisoriem un radošo komandu.

Īpaši aicināti visi, kuri piedalījušies filmas "Ludis" filmēšanā kā aktieri. Šī būs laba iespēja ikvienam uzzināt, kā top jaunie kinorežisori un operatori. Ieeja pasākumā bez maksas.

Par filmām:

"Mažora dienas minora naktis"

Mūzikla žanra interpretācija mūsdienās par divu jauniešu, Melānijas un Toma, sarežģītajām attiecībām, atklājot jauniešu ideālus, dažādos sapņus un vēlmi nepazaudēt saikni ar mīļotajiem cilvēkiem un ģimeni.

"Silts klusums"

Rūdolfam ir 25 gadi un viņš tikko pabeidzis pirmo semestri maģistru studijās. Vecāki viņam spiež mācīties, draugi izmanto viņa izdarību un labsirdību, bet pasniedzēji izvirza kā labāko, liek pārstāvēt skolas godu ārzemēs. Rūdolfs neiztur lielo spiedienu no apkārtējiem un nolemj būt antisociāls. Viņa izvēli nostiprina fakts, ka Rūdolfs nevēlās atteikties no sava suņa. Viņš lūdz palīdzību savam draugam Kārlim, kuram pieder māja laukos, un viņš piedāvā Rūdolfam palikt tajā, jo Rūdolfam pašam tādas nav.

Filma sākas, kad Rūdolfs kopā ar savu suni vārdā Tumsa ierodas mājā laukos, kaut kur Latvijas pierobežā. Mājai durvis viņš atslēgt nevar un, lai iekļūtu mājā, viņam nākas ierāpties pa otrā stāva logu. Dažas dienas padzīvojuši mājā, viņus apciemo divi vīri, kuri lasījuši mežā nomestos ragus. Tajā pašā vakarā Rūdolfa suns Tumsa aizskrien kaut kam pakaļ mežā, un Rūdolfs paliek viens mājā. Esot viens mājā, viņš sāk pamanīt kādu vīrieti melnās saulesbrillēs. Gribot negribot Rūdolfam nākas izmeklēt, kas viņš tāds ir, un tas kļūst par viņa realitāti, bailes. Uzkāpis kokā pēc tīkla pārklājuma un sazvanījis Kārli, viņš sāk saprast, ka, iespējams, ir nepareizajā mājā. Saruna ar Kārli ir saraustīta un nekonkrēta. Rūdolfs paliek neziņā, un viņu pārņem neomulības sajūta un, baiļu vadīts, viņš nolemj mukt prom. Rūdolfs ar briļļaino tēlu satiekas mājas pagalmā, un Rūdolfa panika viņu noved līdz bēgšanai mežā, pilnīgam spēka izsīkumam un nosalšanai miegā. Nākamajā rītā Tumsa ir atradusi Rūdolfu un, tālumā dzirdot medniekus, viņa tos atved pie nosalušā Rūdolfa.

"Ludis"

Ludis ar savu meitu dzīvo alkatīgā, mantkārīgā un ar egrocentrismu pilnā ciemā.  Kādu dienu Luda traktors mistiskā kārtā ir iedzīts ciema galvenajā elektrības stabā, un visam ciemam ir pazudusi elektrība. Negadījumā tiek vainots Ludis. Ludis attaisnojoties netīšām pieduras vadiem un, krampjos saraujoties, nokrīt zemē. Sievai protestējot, ka mājas mironi neliks, viņu ieliek garažā. Naktī, Ludim sasveroties un uzkrītot uz pagraba vadiem, rodas gaisma. Kas ir pamats kādam raust lielo naudu uz to vai arī sākt ticēt, ka Ludis ir dieva brīnums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)