Banner 980x90

Līgatnes dabas taku meža cūku ģimenē pieaugums

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Dabas aizsardzības pārvaldes apsaimniekotajām Līgatnes dabas takām šogad ir pašām sava pasaka par trim sivēntiņiem – meža cūku pārim, Ansim un Mūsai, pavasaris vainagojies ar trīs mazām un svītrainām atvasēm, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē Dabas aizsardzības pārvaldes Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļa.

Ģimenes pieaugums sagaidīts pirms mēneša, 29. martā. Turklāt zīmīgi, ka arī pagājušajā gadā to sivēni dzimuši tieši tādā pašā datumā un mēnesī.

Lai gan vienīgais Līgatnes dabas taku meža kuilis Ansis savu uzmanību dāsni veltījis vairākām meža cūku dāmām voljerā, tomēr jau otro gadu pēc kārtas "Liktenīgās mammas" godā tikusi 12 gadus vecā Mūsa. Pērn Mūsa pasaulē laida savus pirmos mazuļus, dvīņus Pūpolu un Pureni. Jaunais meža kuilēns aizceļojis uz Madonas pusi, bet māsa palikusi tepat, Līgatnes dabas takās, un nu palīdz mātei pieskatīt savus trīs jaunākos brāļus un/vai māsas (mazo sivēnu īstais dzimums vēl nav zināms).

Šobrīd Līgatnes dabas takās mīt krietns pulks "rukšķētāju" - deviņas meža cūkas. Pēc trīnīšu piedzimšanas, Mūsas un mazuļu drošībai un ērtībām, tētis Ansis, kā arī viena no bezbērnu meža cūkām, Grieta, nošķirti katrs savā atsevišķā iežogojumā. Jaunie sivēni tiek gādīgi aprūpēti, aug braši un jūtās labi.

Tā kā Līgatnes dabas taku zvērkopji ar patiesi gādību un mīlestību rūpējas, lai jaunās māmiņas vēders vienmēr būtu pilns un visi voljera iemītnieki justos labi, īpaši laikā, kad ģimenē ir pieaugums, Dabas aizsardzības pārvalde un Līgatnes dabas taku personāls aicina apmeklētājus – nekādā gadījumā neejiet klāt meža cūku iežogojumam un nebarojiet pašas cūkas. Tas viņām tikai kaitēs, un lieki satrauks jauno ģimeni. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)