Banner 980x90

Līgatnes dabas takās zvērus priecēs īpaši rotātas eglītes

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ceturtdien, 29.decembrī plkst.12.00 Dabas aizsardzības pārvalde aicina ikvienu interesentu uz Līgatnes dabas takām (LDT), kur svētku noskaņās dabas taku iemītnieku voljeros rotās svētku eglītes.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē Dabas aizsardzības pārvaldes Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļas vadītāja Elīna Ezeriņa, pasākuma laikā dabas taku lielākiem un mazākiem iemītniekiem būs sarūpēti gardi eglīšu rotājumi, ko eglītēs sakarinās LDT darbinieki. Apmeklētājiem būs iespēja vērot dzīvnieku priecāšanos un mielošanos ar sarūpētajām veltēm, iemūžinot šos amizantos un jautros mirkļus savās fotokamerās. 

Lai izdotos aplūkot pēc iespējas vairāku iemītnieku prieku, eglīšu rotāšana paredzēta pakāpeniski. Kopīgo pastaigu vadīs LDT vadītāja Inta Lange vai Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) zootehniķe Velga Vītola. 

Līdz plkst.12.00 interesenti aicināti pulcēties LDT pie Dabas izglītības centra "Pauguri", kas atrodas dabas taku teritorijā 800m attālumā no Informācijas centra. Kā pirmie savu svētku eglīti izpušķotu ieraudzīs lāču puiši Mikus un Puika, turpmākais maršruts vedīs pie mežacūkām un tad pie aļņiem. 

"Aļņu priekam būsim sarūpējuši gan izgreznotu svētku eglīti, gan arī ripināmu siena bumbu ar burkāniem vidū, kas varētu sagādāt ne vien prieku pašiem aļņiem, bet arī gana pozitīvus momentus apmeklētājiem," stāsta Inta Lange. "Arī pārējiem dzīvniekiem, kam ir pietiekami daudz vietas voljeros, tostarp, stirnām, lūšiem, lapsām un jenotsuņiem, būs iespēja priecāties par īpaši viņiem sagādātajiem eglīšu rotājumiem" turpina I.Lange. 

Eglīšu rotas jau iepriekš būs sarūpējuši un dzīvniekiem dāvinās Dabas aizsardzības pārvaldes kolēģi, kā arī Ķemeru un Gaujas Nacionālā parka Jaunie reindžeri. Rotājumi būs veidoti no dzīvnieku iecienītākajiem kārumiem – burkāniem, āboliem, ķirbju un ogu sukādēm. 

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975.gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību. Lai to īstenotu, Līgatnes dabas takās regulāri notiek izglītojoši pasākumi par Latvijā sastopamajiem savvaļas dzīvniekiem, dodot iespēju visiem interesentiem sīkāk iepazīt šo dzīvnieku bioloģiju, dzīvesveidu, uzvedību un nozīmi dabā, kā arī iepazīsties ar Līgatnes dabas takās dzīvojošiem konkrētās sugas pārstāvjiem.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)